Bu yıl da birinciliği bırakmadılar

Bu yıl da birinciliği bırakmadılar

Milli Eğitim Bakanlığı’nca her yıl düzenlenen Toplam Kalite Yönetimi yılın kaliteli okulu/kurumu ve yılın kaliteli ekibi ödül süreciyle ilgili Konya il düzeyindeki çalışmalar sonuçlandı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca her yıl düzenlenen Toplam Kalite Yönetimi yılın kaliteli okulu/kurumu ve yılın kaliteli ekibi ödül süreciyle ilgili Konya il düzeyindeki çalışmalar sonuçlandı

TKY yılın kaliteli okulu/kurumu ve yılın kaliteli ekibi ödül sürecinde Özel Enderun Liseleri Konya Karatay kaliteli okul/kurum ve yılın kaliteli ekibi kategorilerinde birinci olarak ödüllendirildi. Hazırlanan ekip raporu Konya il 2.liğini aldı. Okul/Kurum raporu ise il 3.sü oldu. 07–22 Ocak 2010 tarihleri arasında İl Milli Eğitim müdürlüğü il değerlendirme ekibi üyelerine ulaşan 24 rapor değerlendirmeye tabi tutulmuş ve 27–28 Ocak tarihlerinde Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ve Şube Müdürü Mustafa Acar Beyin liderliğinde dereceye giren okullara saha ziyaretleri gerçekleştirilmişti. Saha ziyaretlerinde raporlar ve uygulamalar karşılaştırılarak değerlendirmeler gerçekleştirilmiştir.

Enderun Liseleri Strateji ve Ar-Ge Merkezi lideri Adem Kahriman Enderun Liselerinin başarısının en önemli sebebinin Okul Müdürünün Liderlik gücünden kaynaklandığını ve ardından sinerji üreten bir ekibin varlığı olduğunu söyledi. EFQM Kalite Modelinin 9 temel kriterlerinin olduğunu ve bunların birinci sırasında da Liderlik kriterinin olduğunu söyleyen Adem Kahriman, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel olarak amaçladığı şey. Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları ile okulda ve sınıfta liderliği öğreterek sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirmek, okulda ve sınıfta başarıyı ve kaliteyi yakalayarak ülkenin geleceği olan çocuklarımızın vatanını ve milletini seven liderler olmasını sağlamaktır” dedi.

Enderun Liseleri Okul Müdürü İlhan Yılmaz, “Bu başarıyı elde etmemizdeki en büyük faktör kalite anlayışından taviz vermeyen bir okul oluşumuzdur dedi. Geçen yıl “Güvenlik” konulu raporumuz birinci olmuş bu yıl ise “Okulumuzda yapılan Etüt’lerin Enderun Lisesi ÖSS 2008–2009 Başarısına Etkisi” yüzde 74 lük bir başarıyla meyvesini vermiştir” ifadelerini kullandı.

Ekip başkanı Halim Selvi ise, “Her bireyin önemli olduğu, kapasitelerinin zorlanarak geliştirilebileceği, eğitilebileceğini vurgulamaya çalıştığımız raporumuzda, yaklaşık dört yıllık bir gözlemin, uğraşının kısaca süreç yönetim ve değerlendirmenin ürünlerini bir araya getirmek istedik. Bu amaçla ekibimizi oluşturduk. Ekip ismini ‘Kapasite’ olarak belirledik. Toplamda idareci ve öğretmen sekiz kişiden oluşan ekibimiz yaşanılan başarının öyküsünü anlatmakta hiç zorlanmadı. Bu haklı bir gururdu, bir zaferin hikâyesiydi” dedi