"Bu yasa evlatlarımız için"
Kaçarak evlendikten sonra eşi "cinsel istismar" gerekçesiyle hapse giren Tutku Şendil, mağduriyetlerinin giderilmesi için cinsel istismar suçlarına yönelik önergenin yasalaşmasını son şans olarak görüyor- Tutku Şendil: "Eşim bir senedir cezaevinde yatıyor
İSTANBUL (AA) - LALE BİLDİRİCİ - Kaçarak evlendikten sonra eşi "cinsel istismar" gerekçesiyle hapse giren Tutku Şendil, mağduriyetlerinin giderilmesi için cinsel istismar suçlarına yönelik önergenin yasalaşmasını bekliyor.
Şendil, satış elemanı Feyyaz Şendil ile kaçarak evlendiğini söyledi. Eşiyle tanıştığında İstanbul'da olduğunu ama şu anda Samsun'da yaşadığını dile getiren Şendil, şunları anlattı:
"Ben 14 yaşındaydım, eşim de 17 yaşındaydı. Birbirimizi sevdik. Kaçmak istedik. Ona beni kaçırmasını söyledim. Sonra kaçmaya karar verdik. Kaçtığım gece annem şikayetçi oldu ama ben eve hiç geri dönmedim. Eşimin ailesi ve eşim, annemle konuştu ve onu ikna etti. Ben çok zorlandım ve sonra annem şikayetini geri aldı. Yaşım tutmadığı için dini nikah ve düğün yaptık. Hatta kınam, nişanım, her şeyim oldu."
Şendil, düğünden yaklaşık 3,5 yıl sonra kızları Kübra Azra'nın dünyaya geldiğini belirterek, "Kızımız bir yaşındayken erken yaşta evlilik nedeniyle dava açıldı. Eşim bir senedir cezaevinde yatıyor. Çocuğumla perişan olduk. Bir senedir borçlar birikti. Bu yasa bizim son şansımız. Tüm yetkililere sesleniyorum; çocuklarımız bizim suçumuzu çekmesin. Son bir şans daha istiyoruz." diye konuştu.
Eşinin cezaevine girmesiyle tek başına çocuğuyla yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Şendil, "Eşim 8 sene 4 ay ceza aldı. Yanımda annem ve kayınvalidem de yok. Bu yasa evlatlarımız için... Bu yasa bizim için son şans ve bir ümit oldu." dedi.
Şendil, mağduriyetlerinin giderilmesi için cinsel istismar suçlarına yönelik önergenin yasalaşmasını beklediğini vurguladı.
AA
Kaynak:
