"Bu Tuval Senin" resim yarışması

"Bu Tuval Senin" resim yarışması

Bağcılar Belediyesi'nin, Türkiye Beyazay Derneği ile düzenlediği resim yarışmasına ülkenin dört bir yanından 595 engelli başvurdu

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi'nin, Türkiye Beyazay Derneği ile düzenlediği resim yarışmasına, Türkiye'nin dört bir yanından 595 engelli ressamın başvurduğu bildirildi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Bu Tuval Senin" yarışması büyük ilgi gördü.

Yüzde 40 ve üzeri engel oranına sahip herkesin katılabileceği yarışmaya Diyarbakır’dan Trabzon'a, Batman’dan Aydın'a kadar Türkiye'nin dört bir tarafından 595 engelli başvurdu.

Elden teslim edilen veya kargoyla gönderilen eserler Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda toplandı. Konusu serbest olan yarışmada engelliler duygu, hayal ve düşüncelerini tuvale aktarmak için pastel, kuru ve yağlı boyalardan birini tercih etti.

Tablolar arasında 33 yaşındaki Semra Çelik’in ayaklarıyla yaptığı "Hayalimdeki İstanbul" isimli eser dikkati çekiyor. Küçükken geçirdiği kaza sonucu iki kolunu kaybeden Semra, ayaklarıyla yaptığı resimde, gördüğü bir rüyayı anlatıyor.

Aydın'dan şizofreni M.G.D ise "Korkuyorum" isimli resimle yarışmaya katılacak.

Yarışmaya Suriyeli engelli Zare Kaplan da Diyarbakır’dan resim gönderdi. 25 yaşındaki Kaplan, resminde, memleketinde Türk Ordusu'nun başarılı bir şekilde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı konu etti.

Resimler, aralarında ünlü Türk ressam Ahmet Güneştekin'in de bulunduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Başarılı engelliler için ödül töreni, 28 Nisan'da Bağcılar Engelliler Sarayı’nda yapılacak. Derecelendirme ilk üç ile sınırlı olmayıp, yetenekli bulunan katılımcılar ödüllendirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :