"Bu süreçte görevden almalar, doğal idari işlem"

"Bu süreçte görevden almalar, doğal idari işlem"

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:- "15 Temmuz'da başlayan olağanüstü durum karşısında uygulanan görevden alma ve görevden uzaklaştırma tedbirlerini yaşadığımız sürecin doğal, olağan ve birçok bakımdan ihtiyaç duyulacak bir idari işlemler bütünü olarak değer

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "15 Temmuz’da başlayan olağanüstü durum karşısında uygulanan görevden alma ve görevden uzaklaştırma tedbirlerini yaşadığımız sürecin doğal, olağan ve birçok bakımdan ihtiyaç duyulacak bir idari işlemler bütünü olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Yalçın, FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
FETÖ'nün içeriden ve dışarıdan aldığı destekle devletin ve milletin tüm değerlerini hedef alan kanlı kalkışmasının alçaklık, hainlik ve canilik tarihine geçtiğini ifade eden Yalçın, bu alçaklık, hainlik ve caniliğe milletin canı pahasına karşı durduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'ni müstemlekeye çevirmeye, ülkeyi işgal etmeye yönelik çok bileşenli ve okyanus ötesi konseptli bir savaş halinin söz konusu olduğuna dikkati çeken Yalçın, şöyle konuştu:

"Kısaca, milletimizin, devletimizin yerli ve milli unsurlarının topyekün mücadelesini gerektiren ve ancak bu şekilde yok edilebilecek FETÖ'nün ülkemizi işgale hazır hale getirmeye dönük faaliyetlerine karşı milletin sinirleri ve devletin sınırları zorlanmıştır. Konuya bu açıdan baktığımızda bilerek, bilmeyerek, isteyerek, zorla teklife 'evet' diyerek, tehditlere boyun eğerek FETÖ'nün emrine, güdümüne, hizmetine girmiş herkes, her insan, her birey hem millet hem de devlet için potansiyel tehlike kaynağıdır. Özellikle bu kapsamdaki kişilerin kamu görevlisi olması daha da ötesinde kamu yetkisine, otoritesine yön veren bürokratik makamlarda bulunmasının oluşturacağı muhtemel risklerin bertarafı da devletin vatandaşlarına yönelik sorumlulukların başında gelir."

- "İşgal kalkışmasına rağmen hukuk devleti niteliğini askıya almadı"

Kamu hizmetlerinin sunumunda ve kamu görevlisi istihdamında FETÖ'nün ve FETÖ mensuplarının kollektif iradesinin çok geç farkına varıldığını savunan Yalçın, bu konuda vatansever her bireyin ihmal ve kusurunun bulunduğunu söyledi.

Yalçın, yaklaşık kırk yıllık süreçte milletin iyi niyetini kullanan, devletin güç ve kudretini kendi zimmetine almaya çalışan ve bu amaçla dar kadrolaşma faaliyetleri yürüten FETÖ'nün açıkça devletin egemenliği, varlığı ve birliğine saldırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu terör örgütü devletin güvenliğini zafiyete uğratmak, hatta ortadan kaldırmak için çalışıyor. Bunun için de en çok kamu görevlisi olan mensuplarını kullanıyor. Devletin egemenlik yetkisi, devletin güvenliği tehlikede olduğunda yapılacaklar, usul ve esasları, hukuki dayanağı Anayasa ve kanunlarda açık bir şekilde yer almaktadır. Türkiye, bu açık darbe ve işgal kalkışmasına rağmen hukuk devleti niteliğini askıya almadı. Alınacak bütün tedbirler, kararlar, yapılacak her tür iş ve işlemde anayasanın verdiği yetki çerçevesinde davranılmaktadır ve davranılacaktır."

- "Herhangi bir suçla ilişkisi olmayanlar kamu hizmetlerine devam edebilecek"

Ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullara rağmen kamuda FETÖ ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen personelle ilgili sadece görevden alma ve görevden uzaklaştırma işlemlerinin yürütüldüğüne dikkati çeken Yalçın, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da başlayan olağanüstü durum karşısında uygulanan görevden alma ve görevden uzaklaştırma tedbirlerini, yaşadığımız sürecin doğal, olağan ve birçok bakımdan ihtiyaç duyulacak bir idari işlemler bütünü olarak değerlendiriyoruz. Bu noktada, FETÖ ile ilgili ya da ilişkili olmasına bağlı olarak görevden uzaklaştırılan kamu görevlileri, haklarında yürütülen idari ve/veya adli kovuşturma sonucunda, herhangi bir suçla ilişkisi olmayanlar kamu hizmetlerine devam edebilecek ve kamu personel sisteminin içerisinde kalabilecekler. Aksi durumda ise kamu personel sisteminin dışında kalacak ve devlet memurluğundan çıkarılacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :