"Bu Sefer Birlik Vakti" toplantısı

"Bu Sefer Birlik Vakti" toplantısı

AK Parti İstanbul Milletvekili Turan:- "Terörün amacı toplumda korku yaratmaktır. Buna karşı tek bir çağrı ve reçete vardır. Geçtiğimiz günlerde özellikle Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı reçete. Korkuyu korkutmak, bunun üstüne gitmek gerekir"

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, terörün amacının toplumda korku yaratmak olduğunu belirterek, "Buna karşı tek bir çağrı ve reçete vardır. Geçtiğimiz günlerde özellikle Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı reçete. Korkuyu korkutmak, bunun üstüne gitmek gerekir." dedi.

Eyüp Ensari Konağı'nda "Bu Sefer Birlik Vakti" konulu toplantı düzenleyen Turan, seferberlik ve düşmanla mücadele halinin sadece devletlerin işi olmadığını söyledi.

Devletin kendisine yönelen tehdidi her zaman bertaraf edeceğini vurgulayan Turan, millet olma şuurunda ise her şeyi devlete bırakmama gibi bir geleneğin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Derin millet dediğimiz şey, milletin örgütlenmiş, teşkilatlanmış sivil toplum örgütleridir. Haftaya cuma günü hep beraber Diyarbakır'a gidiyoruz. Oradan Batman'a geçeceğiz. Doğudan, batıdan, Balkanlardan, ülkemizin en ünlü yerlerinden, sivil toplum örgütlerimize gideceğiz, namazı orada kılacağız. Kardeşlerimizle kol kola, omuz omuza fotoğrafımızı vereceğiz. Bu neyin çabası? Her şeyi devlete bırakmamanın çabası, derin milletin çabası."

Terörün amacının toplumda korku yaratmak olduğunu dile getiren Turan, "Buna karşı tek bir çağrı ve reçete vardır. Geçtiğimiz günlerde özellikle Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı reçete. Korkuyu korkutmak, bunun üstüne gitmek gerekir. Korkuyu yenmenin tek bir reçetesi, korkmadığını söylemek, alanlara çıkmaktır, kaçmak değildir." ifadesini kullandı.

Hasan Turan, ülkenin zaafa uğramasından hiç kimsenin fayda görmeyeceğini belirterek, ülkenin kalkınmasının herkesi mutlu edeceğini, bunun da tek reçetesinin birlik olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler