Bu ramazan "Paylaşmanın tam vakti"

Bu ramazan "Paylaşmanın tam vakti"

Ramazan ayı çalışmalarına "Paylaşmanın tam vakti" sloganıyla başlayan İHH, ay boyunca 3 milyon kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştıracak

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ramazan ayı çalışmalarına "Paylaşmanın tam vakti" sloganıyla başladı.

İHH'da yapılan yazılı açıklamaya göre, vakıf bu ramazan ayında 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

Ramazan ayında "Paylaşmanın tam vakti" sloganıyla beş kıtaya yolculuklar yapacak İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların kapılarını çalacak, ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak.

Vakıf, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde iftarlar düzenleyecek, eğitim yardımları yapacak, bayramlık giysiler hediye edecek, kumanyalar dağıtacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunacak.

İHH, bu ramazan ayında, 95 ülke ve bölgede, Türkiye'de ise 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. Bu yıl 100 bin kişi, hayırseverlerin fitre ve fidye bağışlarından faydalanacak. İHH'ya emanet edilen zekatlar da yıl boyunca olduğu gibi ramazan ayında da muhtaçlara ulaştırılacak. 2018 yılında belirlenen fitre bedeli ise 19 lira.

- İftar sofralarına 400 bin kişi oturacak

Vakıf tarafından 100 lira olarak belirlenen kumanya paketleri, yurt içi ve yurt dışında toplamda 300 bin adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yardımlar, gıda, temizlik malzemeleri, elbise ve çocuklara özel çikolata, oyuncak ve bayramlık kıyafet olarak dağıtılacak.

Bağışçılar, yurt içinde ve yurt dışında hazırlanacak iftar sofralarına kişi başı 10 lira vererek katkıda bulunabilecek. İftar sofralarına 400 bin kişi oturacak. Suriye, Somali, Sudan, Gazze, Bangladeş, Irak ve Arakan gibi kriz bölgelerine yardımlar konusunda daha fazla ağırlık verilecek.

- Ramazanda çocuklar da unutulmayacak

Ramazan dolayısıyla hazırlanacak çocuk paketleri ise Türkiye'de 10 bin, Suriye'de ise 20 bin adet olarak çocuklara ulaştırılacak. Hayırseverler, çocukları sadece 30 lira karşılığında mutlu edebilecek. İHH'nın çocuklar için hazırladığı sürprizler arasında bayramlık kıyafetler de var.

Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında 120 liraya bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Bayramlık kıyafet yardımları, 34 ülkede 60 bin yetim ve çocuğa ulaştırılacak. Ayrıca 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü'nde Türkiye dahil 13 ülkeden İstanbul'a getirilecek yaklaşık 40 yetimle çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

- Destek olmak için

Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, zor duruma düşen Müslümanlar için iyilik kervanına katılmak isteyenler, FITRE yazıp 4072'ye kısa mesaj göndererek 19 lira, IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek 5 lira, İHH'nın banka hesapları, zinternet sitesi veya en yakın İHH merkezine başvurarak yardımda bulunabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :