Bu Programa Katılan Öğrenciye 15 Bin 162 Lira

Bu Programa Katılan Öğrenciye 15 Bin 162 Lira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İŞKUR Gençlik Programı'nın başlatıldığını duyurdu.

Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir destek programının başlatıldığını açıkladı. Programa katılan öğrenciler, haftada en fazla üç gün çalışma fırsatı bulacak. Öğrencilere günlük 1083 lira ödeme yapılacak. Ayda 5 gün katılan öğrencilere 5 bin 415 lira, 14 gün katılanlara ise 15 bin 162 lira destek sağlanacak. Ayrıca program kapsamındaki öğrencilerin kısa vadeli sigorta primleri de devlet tarafından ödenecek.

Hedef: 1 Milyon Öğrenciye Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl 200 bin öğrencinin programdan yararlanmasını hedeflediklerini belirterek, "Toplamda 1 milyon öğrencimizin bu imkandan faydalanmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. Program sayesinde öğrenciler hem mesleki becerilerini geliştirecek hem de ekonomik olarak desteklenmiş olacak.

İstihdam Artırılacak, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Edilecek

Erdoğan, istihdam oranlarının artırılmasına yönelik adımların devam ettiğini vurgulayarak, "Son bir yılda kadın iş gücümüzü 429 bin, kadın istihdamımız ise 397 bin artıştı. 2023 Kasım ayına göre iş gücümüz 925 bin artarak 35 milyon 820 bine ulaştı. Aynı dönemde istihdam sayımız ise 986 bin artarak 32 milyon 748 bine yükselmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Küresel Gelişmelere Uyumlu Ekonomi Politikaları

Erdoğan, ekonomik ve ticari stratejilerin de küresel gelişmelere göre şekillendirildiğini belirterek, "Ticaret savaşındaki bilek güreşi giderek kızışacak. Bu süreçte riskleri hesaplayarak adımlarımızı atıyoruz. Ekonomi ve ticaretteki yol haritamızı gözden geçiriyor, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi gelişmelere uyumlu hale getiriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu İŞKUR Gençlik Programı, öğrencilere mesleki beceriler kazandırmanın yanı sıra, finansal olarak da destek sağlayarak geleceğe daha güvenli adımlar atmalarına yardımcı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.