Bu Nasıl Oldu? Ekonomik Krize Rağmen Konya Geçen Yılı Solladı

Bu Nasıl Oldu? Ekonomik Krize Rağmen Konya Geçen Yılı Solladı

Türkiye'de süren ekonomik kriz nedeniyle durgunluk olması beklenirken birçok sektörde işler tıkırında. Ülkenin lokomotifi olarak görülen inşaat sektörü de bunlardan birisi. İşte Konya'nın konut satış istatistikleri.

Dünyayı kasıp kavuran savaşlar, çatışmalar ve siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle sarsılan ülke ekonomileri fiyatların artmasına yol açıyor.

Türkiye de ekonomik çalkantılardan nasibini alan ülkelerden bir tanesi. Özellikle döviz kurunun artması ve faiz oranlarının yükselmesiyle devam eden enflasyonla mücadele fiyatları durdurmaya yetmiyor.

Bu andan itibaren Türkiye'de her sektörde olduğu gibi konut sektöründe fiyatlar yükseldikçe yükseldi. İlan sitelerinde karşılaştırma yapan mülk sahiplerinin fiyat artırması, bazı şahısların hayalet ilanlarıyla içinden çıkılmaz bir hal almış durumda.

Artan kredi faizlerine rağmen satışlar hiç de küçümsenmeyecek seviyelerde. Yeni konut üretiminde sorun yaşadığını bildiren sektör temsilcilerinin bu söylemleri de satış rakamlarıyla birlikte pek de gerçekçi görünmüyor.

konya-eylul-2023-konut-satis-istatistikleri.jpg

Konya Konut Satış İstatistikleri(Eylül 2023)

Konya'da ekonomik krizden ve faiz artışlarından eser yok gibi görünüyor. Geçtiğimiz yılı sollayan konut satış rakamları yükselişini sürdürüyor.

Konya'da Satılan Konut Sayısı

Konya'da Eylül 2023 döneminde satılan konut sayısı 2691'e ulaştı. Bu satışların 172'si kredi satışlardan oluştu. Geriye kalan 2519'luk bölüm ise peşin yapılan satışlardan oluştu.

İkinci El Konut Daha Çok

Söz konusu dönemde satılan konutların 1869'u ikinci el konutlardan oluşurken 822'si sıfır konutlardan oluştu.

konya-eylul-2022-konut-satis-istatistikleri.jpg

Geçtiğimiz Yıl Durum

Konya'da geçtiğimiz yıl Eylül ayında 2681 konut satıldı. Bu konutların 1724'ü ikinci el konutlardan, 957'si de sıfır konutlardan oluştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.