Bu kütüphanenin ışıkları hiç sönmüyor

Bu kütüphanenin ışıkları hiç sönmüyor

Trakya Üniversitesi Kütüphanesi, 7/24 uygulamasıyla öğrencilere kesintisiz hizmet veriyor- Rektör Prof. Dr. Yörük:- "4 yıldır kütüphanemiz 7/24 açık durumdadır. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz, aradıkları her türlü bilgiyi buradan bulabilirler"

EDİRNE (AA) - HAKAN MEHMET ŞAHİN - Trakya Üniversitesi (TÜ) Kütüphanesi, "7/24" uygulamasıyla öğrencilere kesintisiz hizmet veriyor.

Kapılarını 4 yıldır 24 saat açık tutan kütüphane, özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 43 bini aşkın öğrencisi, 12 fakültesiyle Balkanların en önemli üniversitesi olduklarını söyledi.

Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin bilgiye kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla merkez kütüphanesinin önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Yörük, ''4 yıldır kütüphanemiz 7/24 açık durumdadır. Öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin aradıkları her türlü bilgiyi buradan bulabilirler. Kütüphanemizde 120 bin basılı kitap, 5 binden fazla da dergi bulunmaktadır. Elektronik ortamda ise 2 milyondan fazla tez ve 271 binden fazla dijital ortamda yer alan kitapla hizmet sunuyoruz.'' dedi.

Yörük, kütüphanenin sadece üniversitedeki kişilere değil, üniversite sınavlarına hazırlanan liseli öğrencilere de açık olduğunu vurguladı.

Öğrencilerinin şanslı olduğunu anlatan Yörük, özellikle sınav haftalarında öğrencilerin rahat, sessiz bir ortamda ders çalışmak için kütüphaneyi tercih ettiğini belirtti.

- Öğrenciler de çok memnun

TÜ öğrencilerinden Sabiha Göçer ise kütüphanelerin ders çalışmak için sessiz bir ortam arayan öğrenciler için bulunmaz bir mekan olduğunu dile getirdi.

Özellikle araştırmaya meraklı öğrencilerin kütüphanede çok fazla zaman geçirdiğini anlatan Göçer, ''Kütüphanenin 24 saat açık olması bizim için büyük bir şans. Gece saat kaç olursa olsun çalışacak güvenli ve sessiz bir ortam var. Özellikle sınav dönemlerinde bazen sabaha kadar çalışmak, araştırma yapmak gerekiyor. Böyle bir ortamın olması insana huzur veriyor.'' şeklinde konuştu.

Öğrenci Hasan Yılmaz ise sadece sınav zamanlarında kütüphaneye gittiğini söyledi.

Evde ya da başka bir ortamda çalışırken dikkatinin dağıldığını ifade eden Yılmaz, ''Kütüphaneye geldiğinizde herkes çalışıyor. Dikkat dağıtacak bir şey yok, ortam sessiz. Böyle olunca siz de mecburen çalışıyorsunuz.'' diye konuştu.


Bu kütüphanenin ışıkları hiç sönmüyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :