Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Memleket
  • Konya
  • Ekonomi
  • POLİS-ADLİYE
  • Konyaspor
  • Yaşam
  • Konya 20 °C
24
11:12 Çiftçiye, kuraklığa dayanıklı yeni umut: Pelemir
11:08 Hisarlık Yaylası'nda düğün çiçekleri görsel şölen sunuyor
12:13 Uzmanı uyardı: Bu kurbanlıklardan uzak durun
12:06 15 Yaşındaki Sürücü Polisten Kaçarken Duvara Çarptı
11:58 Manavgat'ın yolları da deniz oldu
11:57 Kilo vermek isteyenler bu habere dikkat!
11:53 Distoni hastası Rus çocuk, Türk doktorların beyin pili operasyonuyla hayata tutundu
11:43 Toprak kavgası mezarlıkta bitti
11:36 Kocaeli'nin Yolları Solaklar'dan Geçiyor
11:16 Ekosistemin kahramanları arılar, miniklere anlatıldı
11:12 Çiftçiye, kuraklığa dayanıklı yeni umut: Pelemir
11:08 Hisarlık Yaylası'nda düğün çiçekleri görsel şölen sunuyor
12:13 Uzmanı uyardı: Bu kurbanlıklardan uzak durun
12:06 15 Yaşındaki Sürücü Polisten Kaçarken Duvara Çarptı
Günün tüm haberleri
  1. Anasayfa

  2. Foto Galeri

  3. Güncel

  4. Bu canavarı Antalya'da bu genç yakaladı

Bu canavarı Antalya'da bu genç yakaladı

Bu canavarı Antalya'da bu genç yakaladı 1 16

Manavgat ilçesinde avlanan Uslu'nun canlı yem sistemiyle attığı oltasına büyük bir balık vurdu. Uslu, çevredekilerin de desteğiyle balığı kıyıya çıkartmayı başardı.

Balığının neredeyse boyu kadar olduğunu gören Uslu ve çevresindekiler şaşkınlık yaşadı. İki kişinin yardımıyla balıkçıya kadar taşıdığı balığın 42 kilogram olduğunu gören genç, büyük mutluluk yaşadı.
Uslu, balıkla mücadelesini ve kıyıya çıkartma anını kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde, gencin yaşadığı heyecan dolu anlar yer alıyor.

"Hayalimdeki balığı yakalamanın mutluluğunu yaşıyorum"

Alperen Uslu, AA muhabirine, 10 yaşından bu yana balıkçılığa merakının olduğunu söyledi.
Liseye başladıktan sonra sürekli balıkçılıkla ilgili bilgi edindiğini aktaran Uslu, son dönemde de kıyıdan büyük balık tutmak için denemeler yaptığını dile getirdi.

Bu canavarı Antalya'da bu genç yakaladı 2 26

Yaklaşık 10 gün önce 24 kilogram ağırlığında bir balık tuttuğunu anlatan Uslu, bu balıkların daha büyük olduğunu bildiğini, hep 40 kilo üstü bir balık tutmanın hayalini kurduğunu kaydetti.

Uslu, doğru yöntemi bulmak için hep araştırdığını belirterek şöyle konuştu:

"Balığı yakaladığım gün erken saatlerde av yapacağım plaja geldim. Akşama kadar olta attık ancak bir tane bile balık tutamadık. Arkadaşlarım umutsuzluğa kapılıp, balık tutmayı bıraktı. Oltama 1 kilo ağırlığında bir yem takarak denize bıraktım. Sonrasında oltamda büyük bir balık olduğunu fark ettim. Öncesinde çalı sandım ancak balık olduğunu anlayınca çok heyecanlandım. Yaşadığım 1 saat 15 dakikalık mücadeleyi kazanarak balığı kıyıya çıkartmayı başardım. Bu kadar büyük olduğunu beklemiyordum. Balığın büyüklüğünü görünce ben de çevremdekiler de büyük şaşkınlık yaşadı. Hayalimdeki balığı yakalamanın mutluluğunu yaşıyorum."

Bu canavarı Antalya'da bu genç yakaladı 3 36

Balığı parçalara ayırdığını ifade eden Uslu, "Satsam 2 bin liradan fazla ederdi. Öğrenciyim ancak ben çevremdekilere dağıtmayı tercih ettim. Birazını da ailemle yedim. Kuyruğunu kurutup hatıra olarak saklayacağım." dedi.

Bu canavarı Antalya'da bu genç yakaladı 4 46

"Popülasyonu azalınca kıyıdan tutmak zorlaştı"

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ise bilimsel adı "Seriola dumerilii" olan Akya balığının Antalya'da "kuzu balığı" olarak bilindiğini söyledi.
Genç balıkçının kıyıdan bu kadar büyük bir balığı tutmasının kendisini de şaşırttığını vurgulayan Gökoğlu, "Balık 50 metre derinliğe kadar yaşıyor. Önceden kıyıdan bu büyüklükte olmasa da yakalanırdı ancak popülasyonu azalınca kıyıdan tutmak zorlaştı. Bakanlığın aldığı tedbirler sayesinde balığın popülasyonu yeniden artmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Bu canavarı Antalya'da bu genç yakaladı 5 56
Bu canavarı Antalya'da bu genç yakaladı 6 66
Memleket © 2005
Anasayfa
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Sitene Ekle
  • Konya Haberleri
  • Selçuklu Haberleri
  • Karatay Haberleri
  • Meram Haberleri
  • Mevlana Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Memleket
Haberler
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Konya
  • Ekonomi
  • POLİS-ADLİYE
  • Konyaspor
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • EĞİTİM
  • Yerel Gündem
  • Türkiye
  • İlçeler
  • Gündem
  • Politika
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin