"Bu bölümden mezun olanlar işsiz kalmayacak"

"Bu bölümden mezun olanlar işsiz kalmayacak"

Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Lastik Üretimi Bölümü'nden mezun olacak öğrenciler, kentte geçen yıl açılan lastik fabrikasında iş imkanı bulacak- İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: - "Lastik fabrikası, tam kapasiteyle çalışması durumund

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Lastik Üretimi Bölümü'nden mezun olacak öğrenciler, kentte geçen yıl açılan lastik fabrikasında istihdam edilebilecek.

Çankırı'da lastik fabrikasının kurulma kararının ardından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Lastik Üretimi Bölümü açıldı. Türk-Japon ortaklığıyla yapılan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın geçen yıl açılışı gerçekleştirildi. Mevcut durumda 800 çalışanı bulunan ve 3 bin kişiye yakın istihdam kapasitesi bulunan fabrika sayesinde söz konusu bölümden mezun olacak öğrencilerin işsiz kalmayacağı belirtiliyor.

Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada sanayide insan gücünün önemine işaret etti.

Kentte ciddi istihdam oluşturan lastik fabrikasının ihtiyacını karşılamak üzere lise bünyesinde 2012 yılında Lastik Üretim Bölümü açıldığını anlatan Yazıcı, "Yine aynı alanda geçen yıl da kimya laboratuvarı oluşturuldu. Bu alanlar lastik fabrikasında istihdam edilecek gençlerimizin yetişmesine büyük katkı verecek. Daha donanımlı, daha birikimli ve daha nitelikli insan gücünün yetişmesini sağlayacak." dedi.

Fabrikanın kentte ciddi bir istihdam potansiyeli olduğunu dile getiren Yazıcı, "Lastik fabrikası, tam kapasiteyle çalışması durumunda 3 bin kişiye yakın istihdam sağlayacak. Fabrikada çalışacak kişilerin hem laboratuvar hem de üretim mekanizmasıyla ilgili bölümlerde deneyim alması gerekiyor. Biz, bu nitelikteki insanları bu alanlarda yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Lastik fabrikasındaki yetkililerle sürekli görüştüklerini belirten Yazıcı, "Fabrikadaki yetkililer personel ihtiyacı olduğunu söylüyor. Gençlerimizin istihdamıyla ilgili bir sorun olacağını düşünmüyorum. İstihdamda süreklilik çok önemli. Lastik fabrikasının üretim potansiyeline baktığımızda bu bölümlerden mezun olacak öğrencilerimizin uzun yıllar işsiz kalmayacağını, burada istihdam edileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yazıcı, Lastik Üretim Bölümü'nde 38 öğrencinin öğrenim gördüğünü de sözlerine ekledi.

- "Daha fazla iş olanağı olduğu için bu bölümü seçtim"

Lastik Üretim Bölümü öğrencisi Emre Melek de öğrenim gördüğü bölümden memnun olduğunu söyledi.

Lastik fabrikasında istihdam olanağı bulunduğu için bu bölümü tercih ettiğini dile getiren Melek, "Bölümde gerekli dersleri alıyoruz, sonra pratiğimizi fabrikada yapıyoruz. Buradan bilgiyle gidiyoruz, orada bu bilgiyi nasıl kullanabileceğimizi görüyoruz. Fabrikada iş olanağı fazla. Önü açık bir bölüm. Daha fazla iş olanağı olduğu için bu bölümü seçtim." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Recep Ömer Karabudak ise mezun olduktan sonra iş aramayacağını belirterek, "Lastik fabrikasında iş olanağı fazla olduğu için bölüm açıldı. Orada çalışacak olmamız büyük şans. Fabrikada çalışma garantisini veriyorlar. Bu bölüm biz ve bizden sonrakiler için büyük şans." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :