BtcTurk Twitter'da trend oldu kafalar karıştı!

BtcTurk Twitter'da trend oldu kafalar karıştı!

Türkiye’nin önde gelen kripto para borsası BtcTurk’ün CEO’su Özgür Güneri, Habertürk TV’de kripto para piyasaları ve Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu.

Para Gündem programına katılan Güneri, BtcTurk’ün kullanıcı sayısının her geçen gün artmaya devam ettiğini ve Türkiye’de dünya ile paralel hem bireysel hem de kurumsal bir ilgi artışı olduğunu vurguladı. Güneri, Türkiye’deki kurumların da Bitcoin satın aldığını söyledi.

“Tesla, bazıları için Bitcoin’e inanmanın bir eşiği oldu”

Sözlerine Tesla’nın bir rezerv varlık olarak Bitcoin satın almasını değerlendirerek başlayan Güneri, “Tesla’nın Bitcoin alması, aslında belirgin bir insan için Bitcoin’e inanmanın bir eşiği kabul edildi diyebiliriz.” dedi. Güneri, sözlerinin devamında “Her şirketin aynı insanlarda olduğu gibi Bitcoin’i anlaması için bir eşik oluyor, o eşiği kimin ne zaman geçeceği belli olmuyor. Bu tür geçişler, Tesla gibi önemli açıklamalar, kısa vadeli kâr amacıyla da birçok insanı motive ediyor. Buna merkez bankalarının son birkaç yılda sonsuz bir şekilde bastığı paraları eklersek her varlıkta bu tür fiyat hareketlerinin olması bence son derece doğal. Kalıcı olacak mı, önemli olan bu. Ben Bitcoin’de bu hareketin kalıcı olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Volatilite hayatın bir parçası”

Volatilitenin artık hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Güneri, “Artık hayatımız dalgalı, artık buna uyanmamız lazım. Artık volatilite hayatımızın bir parçası. Bazın sokağa çıkabiliyoruz, bazen çıkamıyoruz. Dolayısıyla hem fiyatlarda hem de iş süreçlerinde volatilite olacak. Bu kaçınılmaz. Örneğin Bitcoin’i konuşuyoruz, sağlam bir varlık, sınırlı sayıda, birçok farklı değer önerisi var. Baktığımız zaman kereste fiyatlarının da yüzde 40 attığını görüyoruz. Şu anda dünyada bir elimiz kaynar, diğer elimiz buzlu suda ama bize diyorlar ki elleriniz ılık suda. Ama bir yanda bazı varlıkların fiyatlarında inanılmaz bir yukarı gidiş var, bazı varlıkların ve bazı hizmetlerin fiyatlarında inanılmaz bir düşüş var.” ifadelerini kullandı.

Bitcoin ve kripto paraların, bugünden yarına zengin olmak için bir araç olarak değerlendirilmemesi gerektiğini düşünen BtcTurk CEO’su, “Bitcoin ve kripto paralar, bugünden yarına zengin olmak için bu işin peşinden koşanları çok ağlatacak. 2017 yılındaki yükselişten sonra nasıl ciddi para kayıpları yaşandıysa aynı potansiyel yine var.” dedi.

“Merkez bankalarının Bitcoin tutacağı günler çok uzak değil”

Güneri, bazı merkez bankalarının Bitcoin’i satın almaya başlamalarının çok uzak olmadığı görüşünde. CEO, “Bu dönüşüm bireylerden başladı. Bitcoin, bireylerin rezerv parası olmaya adaydı. Aynı Türkiye’de altının bizim kara gün için kenara koymamız gibi. Sonra şirketlerin rezerzv parası haline geldi. İddia ediyorum, dün ECB’nin, IMF’in de açıklamaları vardı. Her ne kadar aksini iddia etseler de bazı merkez bankalarının dolar ve altının yanı sıra bir miktar Bitcoin tuttuğu günlerin çok çok uzak olmadığını düşünüyorum.” yorumunu yaptı.

Bitcoin ile ilgili çarpıcı bir tahminini de paylaşan Güneri, “İki ilâ beş yıl içinde altın ile Bitcoin’in piyasa değerinin dolar bazında eşitlenmesini bekliyorum.” dedi.

“Türkiye’de de kurumlar Bitcoin alıyorlar”

Son olarak Güneri, Türkiye’de de dünyada olduğu gibi kurumların Bitcoin’e yatırım yaptığını dile getirdi:

“Kullanıcı sayımızda artış devam ediyor. İşlem hacimlerimiz 2021’de günlük ortalama 600 milyon dolarlar seviyesinde. Tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de ilgi birey ve kurum tarafında arttı. Türkiye’de de kurumlar Bitcoin alıyorlar.”

Bilindiği üzere, 2020 yılında başlayan bu trend, 2021’de de devam etti ve birçok şirket, hazinelerine Bitcoin eklemeye başladı. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yakın zaman önce 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alımı yaptığını açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.