BTB'den uygulamalı girişimcilik eğitimi

BTB'den uygulamalı girişimcilik eğitimi

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Matlı:- "Eğitimlerde başarılı olanlar 100 bin lirayı bulan desteklerden faydalanabilecek"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret Borsasının (BTB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimi başladı.

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, yazılı açıklamasında, KOSGEB işbirliğiyle düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde kadınların katılım oranının yüksek olduğunu bildirdi.

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen eğitimlere katılan 30 kursiyerin 14'ünün kadın olduğunu belirten Matlı, "Türkiye’de kadın girişimci sayısı her geçen gün artıyor. Bu artışta BTB olarak çorbada tuzumuz olduğu için gururluyuz. 2023 hedeflerine kadınların iş dünyasındaki ağırlığının artmasıyla daha da kolay ulaşacağımıza inanıyorum. Bu açıdan yeni fikirleri olan kadın girişimcileri cesaretlendirmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Matlı, 19 Ağustos'a kadar 32 saat verilecek eğitimlerde, katılımcıların girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin ülke ekonomisine kazandırılması, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve iş fikirlerine yönelik plan hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmalarının hedeflendiğini aktararak, "Eğitimlerde başarılı olanlar 100 bin lirayı bulan desteklerden faydalanabilecek." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler