Britanya Seyahat Şirketleri Birliği Üst Yöneticisi Tanzer:

Britanya Seyahat Şirketleri Birliği Üst Yöneticisi Tanzer:

"Geçen yıl İngiltere'den tatile çıkan 10 binlerce turist, asılsız ve abartılı gıda zehirlenmesi iddialarıyla tazminat almaya çalıştı"- "Asılsız ve abartılı bir şekilde şikayette bulunanlar, İngiltere ya da tatil yaptıkları ülkelerde hapis cezasıyla karşıl

LONDRA (AA) - Britanya Seyahat Şirketleri Birliği (ABTA) Üst Yöneticisi (CEO) Mark Tanzer, geçen yıl İngiltere'den tatile çıkan 10 binlerce turistin, asılsız ve abartılı gıda zehirlenmesi iddialarıyla tazminat almaya çalıştığını belirterek, "Asılsız ve abartılı bir şekilde şikayette bulunanlar, İngiltere ya da tatil yaptıkları ülkelerde hapis cezasıyla karşılaşabilirler." dedi.

İngiliz yayın kurumu BBC’ye değerlendirmede bulunan Mark Tanzer, tatil paketi satan alanlar arasında asılsız gıda zehirlenmesi şikayetleriyle tazminat taleplerinin artık "utanılacak" seviyeye geldiğini, bu durumun seyahat şirketlerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Geçen yıl İngiltere’den tatile çıkan 10 binlerce turistin asılsız ve abartılı gıda zehirlenmesi iddialarıyla tazminat almaya çalıştığını belirten Tanzer, "Asılsız ve abartılı bir şekilde şikayette bulunanlar, İngiltere ya da tatil yaptıkları ülkelerde hapis cezasıyla karşılaşabilirler." ifadesini kullandı.

İddiaların genellikle "her şey dahil" konseptli tatil satışlarında gerçekleştiğini kaydeden Tanzer, "hastalık dolandırıcılığına son ver" temalı bir kampanya başlattıklarını, İngiliz hükümetinden konuya ilişkin çözüm bulunmasını talep ettiklerini bildirdi.

Hukuk şirketlerinin bu asılsız iddialar üzerinden büyük oranda kazanç sağladığını iddia eden Tanzer, "İngiliz hükümeti bu sorunu acilen çözmeli. Yasal boşlukların ve şirketlerin bu asılsız iddialar üzerinden kar etmesinin önüne geçilmeli." diye konuştu.

İngiltere’nin önde gelen seyahat şirketlerinden TUI'nin Genel Direktörü Nick Longman ve Thomas Cook’un Genel Direktörü Chris Mottershead de problemin devam etmesi durumunda İngiliz turistlere, "her şey dahil" seyahat paketlerinin satışını durdurabileceklerini açıkladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :