Brezilya'daki şiddetli yağışlar

Brezilya'daki şiddetli yağışlar

Pernambuco ve Alagoas eyaletlerinde, şiddetli yağışların neden olduğu sellerde 12 kişi yaşamını yitirdi- Yağışlar nedeniyle yaklaşık 70 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı

SAO PAULO (AA) - Brezilya'da etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı seller sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Ülkenin doğusunda yer alan Pernambuco eyaletinin yetkilileri, son günlerde bölgeyi etkisi altına alan yağışlar nedeniyle 31 kentte acil durum ilan edildiğini ve yaklaşık 46 bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Yetkililer, evlerinden ayrılan kişilerin ya yakın bölgelerindeki akrabalarının evinde kaldıklarını ya da kilise, okul, spor salonu gibi kamu binalarına sığındığını ifade etti.

Brezilya'nın doğusundaki Alagoas eyalet yetkilileri de acil durum ilan edildiğini ve 27 kentte yaklaşık 24 bin kişinin evlerini terk ettiğini açıkladı.

Her iki eyalette de sele kapılan toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Devlet Başkanı Michel Temer pazar günü her iki eyaleti de ziyaret ederek acil durum yardımı konusunda görüşmeler yapmış, federal destek sözü vermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :