Brezilya'daki et skandalı

Brezilya'daki et skandalı

Ülkenin en büyük et ithalatçısı Hong Kong, bozuk et operasyonları sonrası uyguladığı et ithalat yasağını sadece soruşturma altındaki 21 firmayla sınırladı

SAO PAULO (AA) - Brezilya Tarım Bakanlığı, Hong Kong yönetiminin ülkeden alınan tüm etlere uyguladığı ithalat yasağını, bozuk et operasyonlarında soruşturma altında olan 21 firmayla sınırladığını bildirdi.

Tarım Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hong Kong Gıda Güvenliği Merkezinin konuyla ilgili yayımladığı bildiride, Brezilya'ya uygulanan et ithalatı yasağının derhal kaldırılacağı bilgisi paylaştı.

Bildiride, Brezilya'dan alım yapılan kesimhanelerde şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşılmadığı ve bu kesimhanelerin operasyonlar kapsamında soruşturma altında olan 21 firma arasında bulunmadığı vurgulandı.

Bildiride ayrıca, Hong Kong'un et ithalatına tekrar izin vermeden önce Brezilya etlerine 66 numune testi uygulandığı bilgisi paylaşıldı.

Çin, Şili ve Mısır da Brezilya etine uygulanan kısıtlamaları sadece operasyonlarda soruşturma altında olan firmalar ile sınırladıklarını bildirmişti.

Brezilya Federal Polisinin 17 Mart'ta başlattığı operasyonlarda, Tarım Bakanlığı müfettişlerinin rüşvet karşılığında uygunsuz üretim tesislerine lisans verdikleri, birçok firmanın da tarihi geçmiş ve bozulmuş etleri kimyasal madde katarak yurt içi ve yurt dışı pazarına sattıkları belirlenmişti.

Dünyanın en büyük et ihracatçılarından Brezilya'da bozuk etlerin son kullanma tarihlerini değiştirdikleri, etlere kimyasal madde ve su karıştırdıkları iddiasıyla 21 şirket hakkında soruşturma başlatılmıştı.

AB'nin, Brezilya'ya gönderdiği Avrupa Sağlık ve Gıda Güvenliği Komisyon Üyesi Vytenis Andriukaitis'in Brezilya Tarım Bakanı Blairo Maggi ile yapacağı görüşmeler ve incelemeler sonrası Brezilya'dan et ithalatına getirdiği kısıtlamaları gözden geçirmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler