“Brexit fakir aileleri vurabilir”

“Brexit fakir aileleri vurabilir”

Londra merkezli Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması halinde sosyal yardımların azaltılabileceğini açıkladı

LONDRA (AA) – İngiliz düşünce kuruluşu Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (NIESR) İngiltere’nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılması halinde fakir ailelerin devletten aldığı sosyal yardımların azalabileceği uyarısında bulundu.

Londra merkezli düşünce kuruluşu NIESR’nin açıklamasında İngiltere’nin AB’den ayrılması durumunda (Brexit) ihtiyaç sahibi ailelerin devletten aldıkları yardımlarda aile başına yıllık toplam 2,711 sterlin seviyesinde kesinti uygulanabileceği belirtildi.

Açıklamada, İngiltere’nin Birlik'ten ayrılması halinde milli gelirinde oluşabilecek azalışın 2020 yılına kadar planlanan sosyal yardımlarda kesintiye gidilmesine neden olabileceği vurgulandı.

NIESR’nin açıklamasında ayrıca Brexit’in İngiltere’nin 2020 yılına kadarki milli gelirini yüzde 6 azaltabileceği kaydedildi.

Bunun mevcut bütçede 2020 yılına kadar yaklaşık 44 milyar sterlin seviyesinde bir açık oluşturacağı, olası kesintilerin de sosyal yardımlardan yapılabileceği belirtildi.

Açıklamada İngiliz hükümetinin bütçe dengesinin korunması için gerekli çabayı göstermesinin beklendiği, bu amaçla vergilerin yükseltilmesinin de bir seçenek görülebileceği kaydedildi.

Kuruluşun araştırmasını hazırlayan ekip içerisinde yer alan eski Hazine Bakanlığı çalışanı Angus Armstrong, “Araştırmalarımız Brexit’in maliyetinin büyük oranda düşük gelirli hane halkının üzerine kalabileceğini gösteriyor.” dedi.

İngiltere’nin Bütçe Sorumluluk Ofisi (OBR) verilerine göre İngiltere bütçesinin yaklaşık yüzde 28’lik kısmını sosyal yardımlar oluşturuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :