Bozkurt, gıda mühendislerinin kadro sıkıntısını Meclis'e taşıdı
Onlarca yıl üniversite sıralarında dirsek çürütüp, mühendis olarak mezun olduktan sonra iş bulma sıkıntısıyla karşı karşıya kalan Gıda Mühendislerinin kadro sorunu, Meclis gündemine taşındı.
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle önerge verdi.
Gıda denetimlerinin insan sağlığının temelini oluşturan, güvenilir gıdaya ulaşmada en önemli nokta olduğunu belirten Öğüt, güvenilir gıdayı sağlamanın devletin görevi olduğunu vurguladı.
“Gıda mühendisliği, bilimsel bilgiler ışığında gıdaların güvenilir bir şekilde üretimini, hazırlanmasını, işlenmesini, paketlenmesini, dağıtılmasını ve denetimini sağlayan mühendislik dalıdır” diten CHP’li Bozkurt, bu amaç doğrultusunda eğitim alan binlerce gıda mühendisinin, işsizlik sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu, Devlette yeterli kadro açılmaması nedeniyle de işsiz gıda mühendislerinin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Önergesinde, KPSS 2015/1 Yerleştirme Sonuçlarına göre gıda mühendislerinin aldığı 33 kadronun büyük hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Bozkurt, ilgili fakülteler binlerce mezun vermesine rağmen, yok denecek kadar az kadro açılmasının sadece istihdam sorunu olmadığını, gıda denetimlerinin işin uzmanları yerine, farklı mesleklerden kişilere yaptırılmasının halk sağlığı açısından büyük tehlike arz ettiğini dile getirdi.