Bozkır'da tarihi eski belediye binasının restorasyonu tamamlanıyor

Bozkır'da tarihi eski belediye binasının restorasyonu tamamlanıyor

KONYA (AA) - Konya’nın Bozkır ilçesinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon işlemleri devam eden tarihi eski belediye binasında çalışmalar...

KONYA (AA) - Konya’nın Bozkır ilçesinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon işlemleri devam eden tarihi eski belediye binasında çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, restorasyon işlemlerinin son aşamasına gelindiği bildirildi.

Restaurasyon çalışmalarının bitmesine çok az bir süre kalmasından dolayı Bozkırlılara çağrıda bulanan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, ilçede tarihi eski belediye binasının restorasyonu tamamlandıktan sonra Bozkır'a Kültür Müzesi kazandıracaklarını söyledi.

Restaurasyon çalışmalarından sonra faaliyete geçirilecek olan Kültür Müzesinde Bozkır'ın tarihi ziyaretçilere yansıtılacağını kaydeden Gün, "Bozkır'da önemli bir eksikliği gidererek kültür müzesini faaliyete geçiriyoruz. Müzemizde Bozkır kültürüne ait, büyüklerimizden kalan tarihi değerler, kıyafetler, silahlar, tabaklar, eski Bozkır yaşamı hakkında bilgi veren fotoğraflar, bahçe aletleri, ev aletleri, saatler gibi Bozkır kültürüne ait ne varsa burada sergileyeceğiz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :