Bozdağ, AA Editör Masası'na konuk oldu

Bozdağ, AA Editör Masası'na konuk oldu

Adalet Bakanı Bozdağ: (3)- "Türkiye'nin aleyhine kim çalışıyorsa, Almanya'nın doğal müttefiki. Türkiye'nin aleyhine kim çalışıyorsa, Avrupa Birliği ülkelerine bakıyorsunuz, bazı ülkelerinin doğal müttefiki. Ona her türlü korumayı veriyorlar, saraylarda ağ

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye'nin aleyhine kim çalışıyorsa, Almanya'nın doğal müttefiki. Türkiye'nin aleyhine kim çalışıyorsa, Avrupa Birliği ülkelerine bakıyorsunuz, bazı ülkelerinin doğal müttefiki. Ona her türlü korumayı veriyorlar, saraylarda ağırlıyorlar, cumhurbaşkanları kabul ediyor. Bunun mesajı şudur, sizin aleyhinize kim çalışıyorsa, bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Cumhurbaşkanı dahil bizde en üst düzeyde kabul görür." dedi.

Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı.

"Herkesi kör, alemi sersem sanmamak" gerektiğini belirten Bozdağ, "AB üyesi ülkeler, terör örgütleriyle mücadele konusunda Türkiye'ye samimi destek bugüne kadar vermemişlerdir. Hep çifte standart uygulamışlardır." diye konuştu.

Belçika mahkemesinin, terör örgütünü "Silahlı mücadele yapan bir örgüt olarak" nitelendiren kararını hatırlatan Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

"Avrupa Parlamentosu'nun hemen yanında terör örgütü sergi açıyor, orada toplantılar yapabiliyor. Almanya'da PKK terör örgütü, DHKP-C terör örgütü, Türkiye'nin aleyhine çalışan ne kadar terör örgütü varsa Alman hükümetinin gözleri önünde bütün çalışmalarını yapıyor. Çok net görüyoruz, Türkiye'ye kim düşmanlık ediyorsa sponsorluğunu yapıyorlar, Türkiye'ye kim zarar veriyorsa destek veriyorlar. Türkiye'de kim şiddet ve teröre bulaşıyorsa onların arkasına bir bakıyorsunuz Türkiye'yi 'demokrasi ve hukuk devleti' diye eleştirenlerin olduğunu görüyorsunuz."

Söz konusu ülkelerin terör örgütleriyle etkin mücadelesinde Türkiye'nin yanında yer almadığına dikkati çeken Bozdağ, "Bu, çifte standardın somut bir göstergesidir." diye konuştu.

İspanya'da bir dönem faaliyet gösteren Herri Batasuna partisini anımsatan Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Orada, İnsan Hakları Mahkemesinin kararı var. Çok net diyor ki 'Terörle arasına mesafe koymadıkları için, şiddeti, terörü kınamadıkları için' aleyhine bir karar veriyor. İspanya'nın aldığı kararları, tedbirleri doğru görüyor. Şimdi HDP milletvekilleri birgün olsun terörü kınadılar mı? Birgün olsun PKK terörüne, PYD terörüne, YPG terörüne lanet okudular mı? Birgün olsun terörle aralarına mesafe koydular mı? Birgün olsun şiddete, kana, gözyaşına 'Hayır' dediler mi? Şırnak'ta, Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de okullar bombalandı, öğretmenler şehit edildi, yaralanan insanları, hatta teröristleri almak üzere giden sağlık personeli şehit edildi, şehit eden alçaklara 'Ne yapıyorsunuz' dediler mi? Demediler, bir defa eleştirmediler. Aksine gittiler, hendeklerin arkasındaki teröristlere karşı canlı kalkan olanlar, onlara destek verenler var. Onlara karşı devletin yaptığı işleri yaptırmamak için uğraştıklarını görüyoruz. Bu hendekleri kim kazıyor? Terör örgütü. Peki, 'Niye kazıyorsunuz bu hendekleri' dediler mi? Demediler. Hendekleri kaldırmak isteyen, vatandaşın huzurunu, güvenliğini sağlamak isteyen, yaşama hakkını korumak isteyen, temel haklarından özgürce istifade için çalışan güvenlik güçlerine ise 'Katil' dediler ve onları sıkıntıya sokmak için pek çok işlem yaptılar. Terör örgütü sıkışıyor, terör örgütünden talimat geliyor, 'Şurada sıkıştık orada bir gösteriye ihtiyaç var' diyor, bir bakıyorsunuz orada gösteri yapılıyor ve gösteri içinde siyasiler de bulunuyor. Onun için çok net bir şekilde biz buradan ifade ediyoruz, teröre karşı samimi bir iş birliğine Türkiye her zaman açıktır. Ama AB üyesi ülkeler teröre karşı bugüne kadar Türkiye ile samimi bir iş birliği içinde hiçbir zaman olmamışlardır, çok net söylüyorum."

- "Terör örgütlerinin hepsi cirit atıyor Avrupa'da"

Bakan Bozdağ, söz konusu ülkelerin göstermelik söylemlerinin bulunduğunu ancak neticenin sıfır olduğunu vurgulayarak, "Aldığımız mesafe yok, terör örgütlerinin hepsi cirit atıyor Avrupa'da. Bize ifade hürriyetinden bahsediyorlar, Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı, Almanya'daki vatandaşlarına video konferans yoluyla hitap etmek istiyor, Almanya'nın ise koruma teşkilatı getirip yasak koyuyor." ifadesini kullandı.

Buna karşılık bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşılarından birinin video konferans yöntemiyle Almanya'da hitap ettiğini hatırlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Peki, bu Almanya'da yasa koyan, teşkilat, mahkeme, terör örgütünün elebaşı konuşurken niye bu yasağı koymuyor? Türkiye'nin Cumhurbaşkanına yaptıkları muameleye bakın, bir eli kanlı terör örgütünün elebaşına yaptıkları muameleye bakın. Ondan sonra da kalkıp, 'İfade hürriyeti' diyorlar. Ya sen bir ülkenin cumhurbaşkanının konuşmasına tahammül edemiyorsun, onun konuşmasına izin vermiyorsun, sonra da Türkiye'den giden gazetecileri alıp yanında fotoğraf çektiriyorsun. Çok net, Türkiye'nin aleyhine kim çalışıyorsa Almanya'nın doğal müttefiki, Türkiye'nin aleyhine kim çalışıyorsa, AB ülkelerine bakıyorsunuz, bazı ülkelerin doğal müttefiki, ona her türlü korumayı veriyorlar, saraylarda ağırlıyorlar, cumhurbaşkanları kabul ediyor. Bunun mesajı nedir? Mesajı şudur: Sizin aleyhinize kim çalışıyorsa bizim başımızın üzerinde yeri vardır, cumhurbaşkanı dahil en üst düzeyde bizde kabul görür. Şimdi gazetecilikle ilgili değerlendirme yapıyorlar, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın yanında Can Dündar'ın duruşuna bir bakın, Almanya'nın Cumhurbaşkanı'nın yanında duruşuna bir bakın. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, Türkiye'nin hükümetine, Türkiye devletine, anayasal düzenine karşı yaptıklarına bir bakın, şimdi Almanya'da yaptıklarına bir bakın. Türkiye'de yaptıklarının milyonda birini Almanya'da bir yapsın bakalım, yapabiliyor mu?"

- "Çifte standardı bir tarafa bırakın"

Tüm bunların herkesin gözünün önünde gerçekleştiğine işaret eden Bakan Bozdağ, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Çok net ve açık bir şekilde diyoruz ki çifte standardı bir tarafa bırakın. Türkiye müstemleke bir ülke değildir, büyükelçiler falan yere, filan yere gitmiş bunun bizim açımızdan pek fazla bir kıymeti yoktur. Biz yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz ve talimatı milletimizden her konuda alırız, anayasamızdan, yasalarımızdan alırız. Anayasa ve yasalarımız ne diyorsa, milletimiz ne diyorsa biz onun gereği yolumuzu yürürüz. Büyükelçilerin veya başka devletlerin Türkiye'ye dönük birtakım, Türkiye zayıf düşsün, kriz ve kaosa girsin, kabulü üzerine inşa edilmiş politikalarına bizim kapılarımız sonuna kadar kapalıdır. Onlar neyi görüyorsa, biz daha fazlasını görüyoruz, onlar ne biliyorsa biz daha fazlasını biliyoruz. Hangi hesabı yapıyorlarsa, o hesabı, hangi metin üzerine inşa ettiklerini görüyoruz. Türkiye kirli ve karanlık hiçbir hesabın Türkiye üzerinde tutmasına asla izin vermeyecektir. Bu büyükelçilere de bundan sonra terör örgütleri lehine ve terör örgütünün değirmenine su taşıyanlar lehine toplantı, gösteri ve dayanışma yapmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bunu yapmak onların haddi değil, bu onları güçlendirmez ancak onların itibarlarına, gücüne zarar verir, belki terör örgütü nezdindeki itibarlarını artırabilir ama Türk halkı ve Türkiye devleti nezdindeki güçlerine ve itibarlarına da zarar verir ve Türkiye buna izin vermez."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :