Bozdağ, AA Editör Masası'na konuk oldu

Bozdağ, AA Editör Masası'na konuk oldu

Adalet Bakanı Bozdağ: (4)- "Buradan, terör örgütüyle bugüne kadar irtibatlı olan, örgütün içinde olan, şu anda bu darbe teşebbüsü nedeniyle gözaltında, tutuklu olan veya kaçan herkese söylüyorum, ülkelerini, milletini, Allah'ını, kitabını seviyorlarsa ne

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Buradan, terör örgütüyle bugüne kadar irtibatlı olan, örgütün içinde olan, şu anda bu darbe teşebbüsü nedeniyle gözaltında, tutuklu olan veya kaçan herkese söylüyorum, ülkelerini, milletini, Allah'ını, kitabını seviyorlarsa ne biliyorlarsa onları doğruca anlatmalıdır." dedi.

Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Darbe girişiminde bulunanların ordu içerisinde bir örgüt şeması var mı? Buradaki bir numara ortaya çıkartıldı mı? Darbe girişimi başarıya ulaşsaydı cumhurbaşkanı, başbakan kim olacaktı?" yönündeki bir soru üzerine Bozdağ, şunları söyledi:

"Biz de bu soruların cevabının ortaya çıkmasını istiyoruz. Benim, şimdiye kadar ortaya çıkan delillerden gördüğüm şu; bu işin bir numarası Fetullah Gülen ve onu kullananlar. Fetullah Gülen'in sevk ve idaresinde bu işin yürüdüğü açık ve net. Ama Fetullah Gülen'i vekaleten bu işi Türkiye'de icra eden bir numara kim? Askerler içerisinde mi, sivil mi veya başka birisi mi? Buna dair netleşmiş bir şey yok. Birtakım delillerin gösterdiği 'Şu olabilir, bu olabilir' şeklinde ağırlıklı değerlendirmeler var ama o kesinliğe ulaşmış değil. Yurtta Sulh Konseyi diye bir konsey var. Bu konseydeki üyeler kim? Bu darbe başarılı olsaydı devlet başkanı kim olacaktı, başbakan kim olacaktı, bakanlar kim olacaktı. Mesela adalet bakanı için kimi planlıyorlardı. Bizim müsteşar belli de bakan kim olacaktı? Bunlara dair de henüz kesinleşmiş veriler yok. Bunlar bu soruşturma sürecinde ortaya çıkacaktır."

- "Herkese diyorum ki lütfen bildikleriniz anlatın"

Başlatılan soruşturma kapsamında yapılan aramalarda görüntü, fotoğraf, evrak ve telefon kayıtları başta olmak üzere birçok delile el konulduğuna dikkati çeken Bozdağ, tüm delillerin deşifre ve analizinin merak edilen soruları aydınlatacağını dile getirdi.

Süreçte 26 binin üzerinde gözaltı olduğunu, bunların ifadelerinin alınması gibi durumların zaman aldığını aktaran Bozdağ, deşifre, analiz ve tasniften sonra çok daha net şeyler söylenebileceğini dile getirdi.

Bozdağ, soruşturma kapsamında aranan çok sayıda kişi olduğunu, bu kişilerin yakalanması halinde önemli pek çok bilginin ortaya çıkacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Firari olanlar yakalanırsa onların üzerinden pek çok şey söyleme imkanı olacaktır. İstihbaratımızın elde ettiği verilere göre, Fetullah Gülen nasıl ifade vermeleri gerektiğine dair de bir talimat yayınlamış. 'Görmedik, duymadık, bilmiyoruz" deyin. 'Somut bilgiler verilirse herkes kendi durumuna göre onu nasıl çarpıtacaksa öyle çarpıtması' şeklinde. O talimata uygun ifadeler, örgütü zaten kendiliğinden deşifre etmiş oluyor. Geçenki konuşmalarından birinde de yakalananlara gaz veriyor. 'Aman dik durun. Tarih sizi yazacak' diye. Çözülmemeleri için onları motive etmeye çalışıyor.

Buradan, terör örgütüyle bugüne kadar irtibatlı olan, örgütün içinde olan, şu anda bu darbe teşebbüsü nedeniyle gözaltında, tutuklu olan veya kaçan herkese söylüyorum, ülkelerini, milletini, Allah'ını, kitabını seviyorlarsa ne biliyorlarsa onları doğruca anlatmalıdır. Çünkü Fetullah Gülen'in ortaya koyduğu bu sapık anlayışlar, onların dünyasını, ailelerini perişan etti. Kaç bin insan bu kişi üzerinden perişan oldu. Beddua ediyor, 'Ocaklarına ateş düşsün' diye, bak kaç ocağa ateş düştü. Pek çok insan hürriyetinden mahrum oldu, pek çok insan katil oldu, pek çok insan suçla tanışmış oldu. İleride bu sapık anlayışa ve bu terörist yapıya dur demezlerse bu gazla ileride daha başka hangi vahşi suçlar işlenecek onu kestirmek de zor. Bunların başka başka suçları işlemesi konusunda da gaz verebilir. Şimdi ben onun için de herkese diyorum ki lütfen bildiklerinizi anlatın."

- "DAEŞ ve PKK da militanlarını böyle motive ediyor"

Darbeciler tarafından TÜRKSAT'ta iki personelin şehit edildiğini anımsatan Bozdağ, o esnada rehin alınan TÜRKSAT personeli ile darbeciler arasında geçen şu konuşmayı anlattı:

"İki vatandaşımızı şehit eden terörist su istiyor, getiriyorlar. Çömeliyor, Besmele çekiyor ve üç yudumda suyu içiyor. O arada rehin olanlar 'Bak siz biraz önce gözünüzü kırpmadan iki kişiyi öldürdünüz ama bir de çömelip Besmele ile üç yudumda su içiyorsun, olacak iş mi bu?' deyince 'Ben ona iyilik yaptım' diyor. 'O şehit, şimdi cennette. Ben de şehadet şerbetini içtim geldim' diyor. Motivasyona bakın. Kimi öldürürseniz öldürün o şehit olacak, cennete gidecek, siz ona iyilik yapmış olacaksınız. Günah işlemiş, suç işlemiş olmuyorsunuz. Siz ölürseniz, siz zaten şehitsiniz. DAEŞ ve PKK da militanlarını böyle motive ediyor. Cami bombalayıp, masum insanları öldürür. Ölenler şehit zaten, ölürsen sen de şehitsin, cennettesin, Peygamber'e komşusun, oh ne ala. Böyle bir şey olabilir mi? Masum insanları öldürüyor, iyilik yaptığını düşünüyor."

- "Aklınızı, kalbinizi rehin etmeyin"

Bozdağ, FETÖ'nün, sapık itikat anlayışının da ortaya çıktığına dikkati çekerek, bu örgüte bir şekilde bulaşmış olanlara şu çağrıda bulundu:

"Herkese diyorum ki gelin konuşun, gerçekleri paylaşın. Türkiye'miz için, evlatlarınız için paylaşın, devletimiz için paylaşın. Bu paylaşımlarla gerçeğin ortaya çıkmasına katkıda bulunun. Türkiye'ye çok büyük zararlar verdiniz, hiç olmazsa bu saatten sonra Türkiye'nin hayrına, gerçekleri söyleyerek daha fazla insanın zihnini uyuşturan sapık anlayışın peşinden gitmeye prim vermeyerek bir adım atalım. Ben eminim ki bu adımı atanlar olacaktır, atmayanlar da olacaktır. Tekrar tekrar çağrıda bulunuyorum. Aklınızı, kalbinizi rehin etmeyin. Koca koca generaller, hakim ve savcılar, eğitimli insanlar aklını özgürce kullanamadığında ortaya nasıl bir fotoğraf çıktığını da bu hadise gösteriyor. Ben herkesi bildiklerini anlatmaya, adalete yardımcı olmaya, gerçeğin ortaya çıkmasına katkı vermeye çağırıyorum."

(Sürecek)

Bozdağ, AA Editör Masası'na konuk oldu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler