Boyner'den "Sesli Durak" uygulamasına destek

Boyner'den "Sesli Durak" uygulamasına destek

Sosyal girişimcileri destekçileriyle bir araya getiren Buluşum'un yeni projesi Sesli Durak, görme engelli bireyler için günlük hayatta ulaşım engellerini ortadan kaldırmayı hedefliyor

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup'un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu Buluşum, toplumsal fayda odaklı projelerle hayatları değiştirmeye devam ediyor.

Boyner'den yapılan açıklamaya göre, sosyal girişimcileri destekçileriyle bir araya getiren Buluşum'un yeni projesi Sesli Durak, görme engelli bireyler için günlük hayatta ulaşım engellerini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Bir mobil uygulama olarak hayata geçirilen "Sesli Durak" görme engellilerin, duraklara gelen otobüslerden ve hangi hata ait olduklarından sesli olarak haberdar olmalarını sağlıyor.

Sesli Durak için kitlesel fonlama projesi, Boyner müşterilerinin katkılarıyla bir engeli daha ortadan kaldıracak. Boyner'in projeye desteği ise haziran sonuna kadar devam edecek.
Proje kapsamında www.bulusum.biz adresine girerek projeye yapılan her 1 TL'lik bağışa, Boyner de 5 TL destek verecek. Boyner ile destekler beşe katlanırken görme engelli bireyler için seyahat engelleri ortadan kalkacak.

Android işletim sisteminde çalışan ve Google Play'den indirilebilen uygulama, görme engelli bireyin konumunu tespit ederek, bulunduğu durak ve otobüsler hakkında sesli olarak bilgilendirme yapabiliyor.

İlk olarak Ankara'da hizmet vermeye başlayan Sesli Durak, Boyner ve Boyner müşterilerinin desteğiyle, Türkiye'nin bir çok iline yayılmak ve IOS'ta da kullanıcılarla buluşarak daha fazla görme engelliye hizmet verebilmek adına destekçilerini bekliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :