Böyle giderse Konya kışı evde geçirebilir! Kısıtlamalar kapıda

Böyle giderse Konya kışı evde geçirebilir! Kısıtlamalar kapıda

Türkiye'de vaka sayısının en yüksek olduğu iller arasına Konya yine adını yazdırdı. Şehirde son verilere göre 9 bine yakın vaka bulunuyor. Bilim Kurulu ise bu durumu önlemenin yollarını arıyor.

Salgının ilk günlerinde şehirlerarası dahil tüm kısıtlamaları gören Konya'da yine kısıtlamalar gündemde. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu son toplantısı sonrasında yine aşı vurgusu yaptı.

Salgında tedavi yöntemleri arasında yerini almış görünen ve tedaviyi kolaylaştırdığı açıkça ortaya çıkan aşının öneminin her fırsatta vurgulandığı Türkiye'de iki doz aşılanan kişilerin nüfusa oranı yüzde 68'lerde seyrediyor. Konya'da ise bu oran yüzde 61.4.

Geçtiğimiz günlerde kendini mavi kategoriye atabilen Konya, yeni hafta başından itibaren yayınlanan iki doz aşı haritasında tekrar turuncu renge büründü.

KISITLAMA OLASI MI?

Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Sema Turan, "Hasta sayısı artıkça yani pozitif kişi sayısı arttıkça ve doğal olarak hastalanan birey sayısı da arttıkça sağlık sisteminde çok ciddi bir yük başlıyor ve çok sayıda hasta kabul etmek durumunda kalıyoruz. Ölüm oranları da oldukça yüksek gördüğünüz üzere. O nedenle bir takım önlemler gerekebilir" kısıtlamaları işaret etti.

"Aşılama konusunda hassasiyet istiyoruz" diyen Turan "Ve tabi ki toplu bir kapanma istemiyorsak bireysel önlemlerimize de dikkat etmek istiyoruz" sözlerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum