Boya Fabrikasındaki Patlama Deprem Etkisi Yarattı

Boya Fabrikasındaki Patlama Deprem Etkisi Yarattı

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki bir boya fabrikasında meydana gelen patlama sonrası, çevredeki binalarda hasar oluştu ve binlerce kişi sokaklara döküldü.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Kırım Mahallesi'nde bulunan Canka kumaş ve boya fabrikasında meydana gelen patlama, geniş bir alanda süpersonik ses etkisi yaptı. Olay, fabrikanın kazan dairesinde henüz belirlenemeyen bir sebeple gerçekleşti.

Patlama sonrası, itfaiye ekipleri hızla olay yerine intikal etti ve enkaz altında kalan yaralıları kurtardı. Sağlık ekiplerine teslim edilen yaralılar hastaneye kaldırıldı ve yapılan açıklamalara göre, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından fabrikanın kazan dairesinde kopan demir parçalarının etrafa yayıldığı görüldü.

Boya Fabrikasındaki Patlama Deprem Etkisi Yarattı

Tanıklar Deprem Zannetti

Olay anında patlamayı duyduğunu belirten Kasım Yaşar, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Haberleri izliyordum, ses gelince geldik baktık. Deprem zannettik. Buraya geldiğimizde kazanın patladığını ve 3 kişinin yaralandığını öğrendik."

Patlama sonrası geniş bir alanda hissedilen süpersonik ses, çevrede büyük paniğe yol açtı. Gün ağarınca patlamanın boyutu daha net ortaya çıktı ve fabrikanın kazan dairesinden kopan demir parçalarının etrafa saçıldığı gözlendi. Yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı.

Boya Fabrikasındaki Patlama Deprem Etkisi Yarattı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.