Bosnalı Yatsiç'in yaralarını Türkiye sardı

Bosnalı Yatsiç'in yaralarını Türkiye sardı

Bosna Hersek'te geçirdiği kazada vücudunun büyük bölümünde ağır yanıklar oluşan 27 yaşındaki Yatsiç'in tedavisi Türkiye'de yapıldı- Aldin Yatsiç:- "Yangın anını hatırlamak istemiyorum. Sadece eskisinden çok daha iyi olduğum ve hastaneden taburcu olacağım

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Bosna Hersek'te geçirdiği kaza sonucu vücudunun büyük bölümünde ağır yanıklar oluşan 27 yaşındaki Aldin Yatsiç'in yaralarını Türkiye sardı.

Bosna Hersek'te bir kaza sonrası çıkan yangında vücudunun üst kısmında derin yanıklar meydana gelen ve açık yaraları nedeniyle dayanılması güç acılar çeken Yatsiç, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin girişimiyle tedavi için Türkiye'ye getirildi. Ülkesinde hayırseverlerin topladığı bağışlar sayesinde tedavisinin bir kısmı gerçekleştirilen Yatsiç, şifayı Türkiye'de buldu.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'nde tedavi gören Yatsiç, bir ay içerisinde eskisinden çok daha iyi bir duruma geldi. Kilo almaya başlayan ve yaralarının büyük bir kısmı kapanan Yatsiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye tedavisinde destek olduğu için teşekkür etti.

Yaşamasının bir mucize olduğunu ifade eden Yatsiç, "Yangın anını hatırlamak istemiyorum. Sadece eskisinden çok daha iyi olduğum ve hastaneden taburcu olacağım için çok mutluyum. Ülkemi, evimi çok özledim. Hastanedeki doktorlara bana çok iyi baktıkları için teşekkür ederim." diye konuştu.

- "Sedyeyle geldi yürüyerek taburcu olacak"

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ahmet Çınar Yastı, hastanın yanıklarından kaynaklı olarak ciddi bir kas eksikliği ile beraber beslenme bozukluğunun da olduğunu söyledi. Tedavinin ilk aşamasını hastanın vücut depolarının dolması ve kilo alımına yönelik gerçekleştirdiklerini aktaran Yastı, "Kilo almaya başladıktan sonra ameliyatı kaldırabilecek düzeye geldi. Genel cerrahi olarak açık yaralarını kapatmak için girişimlerde bulunduk. Boyunda ve kafatasındaki sorunları plastik cerrahi bölümü çözdü. Sedyeyle gelen Aldin'i yürüyerek taburcu edeceğiz." diye konuştu.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. Ramazan Erkin Ünlü de, genel cerrahi servisinin başarılı bir tedavi süreci gerçekleştirdiğini belirterek, "Plastik cerrahi olarak bundan sonra burnunun yan kanatları ve ağız kenarlarının açılması ve daha rahat yemek yiyebilmesi ve konuşması için seri ameliyatlar yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin de Yatsiç'in uzun dönem yanık tedavisinin gereklerinin yerine getirildiğini ifade ederek, "Bu tür vakalar pek çok branşla ilişkili bir şekilde tedaviye dahil oluyor. Yanık birimi yanında enfeksiyon, beslenme, plastik cerrahinin iş birliği gerekiyor. İlk aşamada tedavisi tamamlandı, hayati tehlikesini atlattı. Diğer bölümler gördüler. Tedavinin bundan sonraki yaşam kalitesini artıracak, estetik kısmı önümüzdeki dönemde olacak." bilgisini aktardı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler