Bosnalı öğrenci ve öğretmenler Türkiye yolcusu

Bosnalı öğrenci ve öğretmenler Türkiye yolcusu

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılan "Tercihim Türkçe" projesi kapsamında, Bosna Hersek'teki devlet okullarında Türkçe okuyan 150 öğrenci ve öğretmen Türkiye'ye hareket etti- Bosnalı öğrenci Catic: - "Dört yıldır Türkçe öğreniyorum. Türkiye bizim karde

SARAYBOSNA (AA) - Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi tarafından yürütülen "Tercihim Türkçe" projesi kapsamında, Bosna Hersek'teki devlet okullarında Türkçe okuyan 150 öğrenci ve öğretmen Türkiye'ye uğurlandı.

Başkent Saraybosna'daki Ulusal Müze önünde düzenlenen uğurlama törenine, Saraybosna Türk Kültür Merkezi temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tercihim Türkçe" projesi kapsamında devlet okullarında Türkçe okuyan 6 bin öğrenci arasında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek "Bu etkinliklerde dereceye giren öğrencilerimizi bugün Türkiye'ye gönderiyoruz." dedi.

Öğrencilere yönelik resim yarışması ve spor turnuvaları düzenlendiğini anımsatan Yıldız, Bosna Hersek'in yedi ayrı kantonundan öğrencilerin Türkiye'ye hareket ettiğini söyledi.

Yıldız, Bosnalı öğrenci ve öğretmen grubunun yaklaşık bir hafta Türkiye'de kalacağını ifade ederek "50 kişilik grubumuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 100 kişilik grubumuz da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce misafir edilecek." diye konuştu.

Öğrenci ve öğretmenlerin İstanbul'daki tarihi yerleri gezeceğini belirten Yıldız, Türkiye'nin son derece güçlü ve güvenli bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.

Bosna Hersek'in Zenica şehrinden gelen Hamida Catic de ikinci kez Türkiye'ye gittiğini söyleyerek "Dört yıldır Türkçe öğreniyorum. Türkiye bizim kardeş ülkemiz. Türkiye'yi çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

"Tercihim Türkçe" projesi kapsamında Bosna Hersek'teki devlet okullarında 8 bin 600 öğrenci Türkçe öğreniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :