Bosna Hersek'ten Suriyelilere yardım

Bosna Hersek'ten Suriyelilere yardım

Bosna Hersek'teki "Emmaus" Dayanışma Forumu, Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yardım malzemesi gönderdi

MALA BRİJESNİCA (AA) - Bosna Hersek'te faaliyet gösteren "Emmaus" Dayanışma Forumu tarafından ülke genelinde düzenlenen yardım kampanyasında toplanan insani yardım malzemeleri Suriyeli ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Mala Brijesnica'dan yola çıkan 17 tır dolusu yardım malzemesi, 341 ton un, 30 bin litre sıvı yağ, gıda maddeleri, kıyafet ve bebek bezinden oluşuyor.

Yardımın, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile koordineli olarak Türkiye ve Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.

Yardım kampanyasına Zenica ve Banja Luka müftülüklerinin yanı sıra Podrinje-Srebrenica Derneği ile Muharem Berbic Fonu da destek verdi.

"Emmaus" Dayanışma Forumundan Elmedin Skrebo, bunun şimdiye kadar Bosna Hersek'ten Suriyeli ihtiyaç sahiplerine gönderilen en büyük insani yardım olduğunu söyledi.

Skrebo, "Bu, Suriyeli ihtiyaç sahiplerine gönderdiğimiz 4. insani yardım. 24 tonluk 17 tır söz konusu. Tırların 15'i un yüklü, birinde sıvı yağ diğerinde ise makarna, reçel ve giysi gibi yardım malzemeleri yer alıyor. Bu konvoyla gönderdiğimiz yardım 936 tonu bulmuş oldu, yıl içinde bu rakamın bin tona ulaşmasını hedefliyoruz." dedi.

Önceki kafilelere bizzat katıldığını aktaran Skrebo, yardımın gönderileceği Reyhanlı'da 90 bin yerel nüfusa rağmen 120 bin sığınmacı bulunmasını, Türk halkının yüce gönüllülüğünün göstergesi olduğunu söyledi.

Zenica Müftülüğünden Fuad Omerbasic de kampanyanın müftülüklerinde üç gün sürdüğünü ve Müslüman halkın yardım etme konusunda birbirleriyle yarıştığını ifade etti.

Kafile şoförlerinden İrman Ganibegovic ise Boşnakların da bir zamanlar yardıma muhtaç olduklarına dikkati çekerek, "Bizler de aynı durumdaydık. Zamanında bizlere de yardım eli uzatanlar oldu. Şimdi biz yardım ulaştırmak için yola koyuluyoruz." dedi.

Bosna Hersek'te söz konusu dayanışma forumu tarafından daha önce aralık ayında bir, ocak ayında 5 ve mart ayında 16 tır dolusu yardım toplanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :