Bosna Hersek'ten Suriyeli sığınmacılara yardım

Bosna Hersek'ten Suriyeli sığınmacılara yardım

Bosna Hersek İslam Birliğinin Tuzla, Zvornik, Zivinice ve Gracanica meclisleri ile "Emmaus" Uluslararası Dayanışma Forumunun düzenlediği yardım kampanyasında toplanan 120 ton un, Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere Bosna Hersek'ten yola çıktı

KLOKOTNICA (AA) - Bosna Hersek'te düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 120 ton un, Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere ülkenin kuzeydoğusundaki Klokotnica beldesinden yola çıktı.

Bosna Hersek İslam Birliğinin Tuzla, Zvornik, Zivinice ve Gracanica meclisleri ile "Emmaus" Uluslararası Dayanışma Forumunun düzenlediği yardım kampanyasında toplanan unlar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile koordineli olarak Türkiye ve Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Un yüklü beş tırdan oluşan konvoy yola çıkmadan önce AA muhabirine açıklamada bulunan "EMMAUS" Uluslararası Dayanışma Forumundan Elmedin Skrebo, geçen aralık ayında da Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 25 ton un gönderdiklerini anımsattı.

Bosna Hersek halkının yardım kampanyasına yoğun ilgi göstermesiyle 120 ton un toplandığını belirten Skrebo, unların İHH bünyesindeki fırınlara teslim edileceğini söyledi.

Skrebo, "Bosna Hersek Suriye'nin yanında" sloganıyla düzenledikleri yardım kampanyasının 2017 yılı boyunca süreceğini kaydederek kampanyaya ülke genelinde yoğun ilgi gösterildiğini sözlerine ekledi.

Konvoyla yola çıkacak Alema Mehic, ilk kez böyle bir yardım konvoyuna katıldığı içi heyecanlı olduğunu belirterek "Yardım kampanyası boyunca Suriye halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ve bugün, 1990'lı yıllarda bizim içinde bulunduğumuz durumda olan bu insanların acılarını paylaşabileceğimizi gösterdik." dedi.

Suriye'deki durumu ve sığınmacıların yaşadığı zorlukları sürekli takip ettiğini söyleyen Mehic, bu kampanya aracılığıyla Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yardım etme imkanı buldukları için kendisini mutlu hissettiğini ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler