Bosna Hersek'te Necip Fazıl Kısakürek konferansı

Bosna Hersek'te Necip Fazıl Kısakürek konferansı

Mostar şehrinde düzenlenen konferansta Kısakürek'in hayatı ve eserleri ele alındı

MOSTAR (AA) - Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar şehrinde "Büyük Türk Düşünürü Necip Fazıl Kısakürek Konferansı" düzenlendi.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ile Mostar Halk Kütüphanesi iş birliğinde düzenlenen konferansta, Kısakürek'in hayatı ve eserleri ile ilgili sunum yapıldı.

Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen ve Mostarlıların yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber, Kısakürek'in Türk edebiyatında önemli bir iz bıraktığını vurguladı.

Özellikle Türk dili ve edebiyatı bölümünde eğitim görenlerin Kısakürek'in hayatını ve eserlerini iyi bilmesi gerektiğini dile getiren Dilber, Kısakürek'in eserlerinin birçok filme de uyarlandığını kaydetti.

Dzemal Bijedic Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Jasmina Turajlic de farklı Türk düşünürlerini konu alan bu tarz konferansları her ay düzenli olarak organize ettiklerini söyledi.

Konferansta sunum yapan öğrencilerden Aida Pozder ise Türk edebiyatına son derece önemli eserler kazandıran Kısakürek'in "Kaldırımlar" ve "Hac" isimli eserleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :