Bosna Hersekli Kursiyerler Selçuklu Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Bosna Hersekli Kursiyerler Selçuklu Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Saraybosna Mevlevihanesi'nde eğitim alan Bosna Hersekli kursiyerler ile belediye meclis salonunda bir araya geldi.

Saraybosna Mevlevihanesi’nin Yeniden Hayata Geçirilmesi

Selçuklu Belediyesi tarafından 2013 yılında restore edilen Saraybosna Mevlevihanesi'nde kadın kursiyerlere mesleki alanda eğitim veriliyor. Bosna Hersek'ten Konya'ya gelen Saraybosna Mevlevihanesi El Sanatları kursiyerleri, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret etti. Başkan Pekyatırmacı, Belediye Meclis Salonu'nda Bosna Hersekli ekibi ağırlarken ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bosna Hersekli Kursiyerler Selçuklu Belediyesi’ni Ziyaret Etti

"Bosna Hersek Bizim Gönül Coğrafyamız"

Kurs müdiresi Nevresa Ahatovic'in Saraybosna'da başarılı faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Bizler de elimizden geldiğince Nevresa hanımın çalışmalarına destek olmaya çalışıyoruz. 4 Mayıs’taki sergi açılışına katılamadım ama ekiplerimiz oradaydı ve çok güzel bir serginin açıldığını bildirdiler. Bu çalışmaların devam etmesini arzu ediyoruz. Bosna Hersek bizim gönül coğrafyamız ve bağımızı hiçbir zaman koparmayacağız” dedi. Başkan Pekyatırmacı, ayrıca Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Vakfı ile yapılan iş birliklerine de değindi.

"Konya'da Güzel Vakit Geçireceğinizden Eminim"

Kursiyerlerin Konya’da geçirecekleri süre boyunca güzel vakit geçireceklerini söyleyen Pekyatırmacı, “Mevlana Türbesi'ni, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ni, Sille'yi, Seyir Tepesi'ni ve Bedesten Çarşısı’nı ziyaret edeceksiniz. Konya'da güzel hatıralarla, güzel anılarla Saraybosna’ya döneceğinize eminim. Nevresa hanıma bugüne kadar yaptığı güzel çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bosna Hersekli Kursiyerler Selçuklu Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Saraybosna Mevlevihanesi Kursiyerlerinden Teşekkür

Kursiyer kadınlar adına konuşan Kurs Müdiresi Nevresa Ahatovic, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve ekibine teşekkür ederek, “Selçuklu Belediye Başkanımız bizler için çok değerli, büyük destek sağlıyor. Sizlerin desteği olmasa bu işleri yapamazdık. Hem maddi hem manevi destek için teşekkür ederiz” dedi.

Ziyaret, günün anısına hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu. Misafir Bosna Hersekli kursiyerler, programın sonunda Konya’nın tarihi ve turistik alanlarını gezmeye başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.