Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zvizdic'ten AA'ya ziyaret

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zvizdic'ten AA'ya ziyaret

Zvizdic'e "AA 2016 Yıllığı" ve "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi Kitapçığı" takdim edildi

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Anadolu Ajansı'nın (AA) Saraybosna'daki ofisini ziyaret etti.

Çalışanlarla sohbet eden Zvizdic, AA'nın Boşnakça, Hırvatça, Sırpça (BHS) Editörü Hakan Çelik'ten kurumun Bosna Hersek ve diğer bölge ülkelerindeki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

11 Mart'ta kuruluşunun beşinci yılını kutlayacak olan BHS servisinin yıl dönümünü tebrik eden Zvizdic, "Daha uzun yıllar, hem Bosna Hersek'te hem de diğer bölge ülkelerinde faaliyetlerinizin sürmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Zvizdic, AA gibi tarafsız ve güvenilir haber kaynaklarının toplumların demokratik gelişimine de katkı sağladığını söyledi.

Zvizdic, Bosna Hersek'in AB hedefinde emin adımlarla ilerlediğini ve son ilerleme raporunda övgü aldığını kaydederek, ülkedeki kamu yayıncılığı konusunda bazı sorunlar olduğunu ancak bunları düzeltmek için çalıştıklarını aktardı.

Bosna Hersek'teki medya kuruluşların sayısındaki artışın, doğru haberciliği de olumlu etkilediğine işaret eden Zvizdic, bu çeşitliliğin yanlış haberler yayınlanmasının da önünü geçtiğini ifade etti.

Ziyaretinin sonunda Zvizdic'e "AA 2016 Yıllığı" ve "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi Kitapçığı" takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :