Bosna Hersek AB'ye yapacağı üyelik başvurusundan umutlu

Bosna Hersek AB'ye yapacağı üyelik başvurusundan umutlu

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, 15 Şubat'ta Avrupa Birliği'ne (AB) yapacakları üyelik başvurusunun kabulü konusunda "iyimser" olduğunu...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, 15 Şubat'ta Avrupa Birliği'ne (AB) yapacakları üyelik başvurusunun kabulü konusunda "iyimser" olduğunu söyledi.

Zvizdic, düzenlediği basın toplantısında, AB'ye yapacakları üyelik başvurusu hakkında değerlendirmede bulundu.

AB'ye üyelik sürecinin Bosna Hersek için çok önemli olduğuna dikkati çeken Zvizdic, "Bakanlar Kurulumuzun son altı ay içindeki yoğun çalışmaları gösterdi ki sürecin hızlandırılmasında yeterli güce sahibiz" dedi.

Zvizdic, üyelik başvurusu öncesinde AB'nin üzerinde durduğu koordinasyon mekanizmasının kurulması, reform gündemi, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın yeninden düzenlenmesi gibi şartların bazılarının yerine getirildiğine işaret ederek, kalan şartları da tamamlamak üzere olduklarını ifade etti.

Başbakan, AB'ye üyelik başvurusunun kabul edileceği konusunda "iyimser" olduğunu belirtti.

Bosna Hersek, gelecek hafta yapacağı AB'ye üyelik başvurusunun ardından gelecek yıl içinde aday ülke statüsü almayı umuyor. Bunun ardından AB katılım müzakerelerine başlamayı hedefleyen Bosna Hersek, bu süreçte Karadağ ve Sırbistan gibi komşularına yetişmeyi amaçlıyor.

Bosna Hersek AB'ye yapacağı üyelik başvurusundan umutlu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :