Bosch Fabrikası çalışanlarından zam protestosu

Bosch Fabrikası çalışanlarından zam protestosu

Bosch Fabrikası işçileri, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, yemekhaneyi tribüne çevirip yemek kaşıklarıyla tempo tutarak taleplerini dile getirdi.

Bursa'da faaliyet gösteren Bosch Fabrikası çalışanları, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında devam eden 2023-2025 yıllarını kapsayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamamasını protesto etti. Toplu iş sözleşmesindeki yüzde 35'lik zam oranını kabul etmeyen işçiler, yemekhaneyi tribüne çevirerek eylem gerçekleştirdi.

Yemekte bir araya gelen fabrika çalışanları, zam taleplerinin karşılanmamasına tepki göstermek amacıyla yemekhaneyi adeta bir tribüne çevirdi. Yemek kaşıklarıyla ritm tutan işçiler, "Burası Bosch, cepler boş" sloganlarıyla taleplerini dile getirdi. MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ortaya çıkan bu eylem, 150 bin işçiyi ilgilendiren önemli bir sürecin parçası olarak dikkat çekiyor.

Bosch Fabrikası çalışanları, zam oranlarının revize edilmesi ve daha adil bir toplu iş sözleşmesi şartlarının sağlanması için eylemlerine devam edeceklerini belirtirken, sendika ile işveren arasındaki müzakerelerin bir an önce sonuçlanması için çağrıda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.