Bornova Beckerspor'da hedef ligde kalmak

Bornova Beckerspor'da hedef ligde kalmak

- Bornova Beckerspor Kulübü Başkanı Kebir:- "Kulübümüz öz kaynaklarına dönmek zorunda kaldı"


İZMİR (AA) - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yarın Galatasaray'ı konuk edecek Bornova Beckerspor'un kulüp başkanı Volkan Kebir, ABD ile yaşanan vize sorunu nedeniyle öz kaynaklara dönmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Kebir, yaptığı yazılı açıklamada, ilk hedeflerinin ligde kalmak olduğunu belirtti. Kebir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin mevcut durumundan dolayı kulübümüz kendi öz kaynaklarına dönmek zorunda kaldı. Bu nedenle biz de altyapılarımızda başarıya ulaşmış oyuncularımıza Türk rotasyonunda daha fazla şans verme kararı aldık. Bu durum ligin başında bir handikap gibi görünse de ilerleyen haftalarda ve yıllarda İzmir basketbolu için ciddi bir gelişme kaydetmemizi sağlayacaktır.”

ABD ile yaşanan vize sorunu dolayısıyla birkaç ABD'li oyuncu ile yaptıkları anlaşmaların iptal olduğunu bildiren Kebir, şu değerlendirmede bulundu:

"Önümüzdeki hafta gelecek olan yeni yabancı oyuncularımızla, bu geçiş sürecinde takımın 6. haftadan sonra toparlanmasını ümit ediyoruz. İzmir'i zor deplasman haline getiren bir takım kimyası oluşturmayı hedefliyoruz. Çekilen kuradan dolayı maalesef Avrupa Kupası oynayan ve şampiyonluk mücadelesi veren takımlarla ilk haftalarda karşılaşacağız. Bizim hedef maçlarımız 6. haftadan itibaren başlıyor olacak. Bu dönem sonrasında alacağımız 8-9 galibiyetle hedefimiz Süper Lig'de kalmaktır."

Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yerine Arda Erçin'le anlaşan Bornova Beckerspor'un kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Mürüvvet Menderes, Şaziye İvegin Üner, Şule Sena Avşar, Yeliz Doğan, Şebnem Özçelik, Özge Karataş, Emel Sığırcı, Serenay Özlem Çakmakçı, Sümeyye Özcan, Ashleigh Lauren Fontenette, Duygu Fırat.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :