Bor Devlet Hastanesi’nde katarakt ameliyatı yeniden yapılmaya başladı

Bor Devlet Hastanesi’nde katarakt ameliyatı yeniden yapılmaya başladı

Bor İlçe Devlet Hastanesi'nde ameliyat için gerekli cerrahi alet ve cihazların eksiklikleri nedeniyle 2 yıldır yapılamayan katarakt ameliyatları, eksik olan cihazların ve cerrahi aletlerin tamamlanmasının ardından tekrar yapılmaya başlandı.

2 yılın ardından ilk katarakt ameliyatını yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferhan Nalbantoğlu yaptığı açıklamada; "Yusuf amca bize solda az görme şikayeti ile gelmişti ve yaptığımız muayene sonucunda kendisine katarakt teşhisi koyduk. Bugün başarılı bir şekilde kataraktını alıp yerine göz içi merceğini yerleştirdik. Yaklaşık 2 yıldır ekipman eksikliği sebebiyle hastanemizde katarakt ameliyatlarına ara vermiştik ve artık ameliyatlarımızı gerçekleştirmeye başladık. Tüm hastalarımıza geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Katarakt ameliyatı olan hastayı ziyaret eden Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Bahadır Karaca ise, hastayla sohbet ederek geçmiş olsun diledi.

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Bahadır Karaca yaptığı açıklamada; "Ameliyat çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 2 yıldır cihazımız yoktu, yeni geldi ve ilk hastamızda Yusuf amca oldu. Bor ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız artık katarakt ameliyatı için sevk edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.