Bomba yüklü 9 aracın imha edilmesi

Bomba yüklü 9 aracın imha edilmesi

TSK'nın son bir haftada 9 bomba yüklü aracı imha ettiği ve tonlarca bombayı ele geçirdiği operasyonlara ilişkin fotoğraflar paylaşıldı

ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) son bir haftada 9 bomba yüklü aracı imha ettiği ve tonlarca bombayı ele geçirdiği operasyonlara ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, TSK ve güvenlik kuvvetlerinin tüm unsurları tarafından, bölücü terör örgütüne karşı son yılların en etkin ve kapsamlı terörle mücadele harekatı büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülüyor.

Tüm yurtta köşeye sıkışan bölücü terör örgütü tarafından bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen saldırıları önlemek amacıyla yapılan operasyonlarda son üç günde 9 bomba yüklü araç imha edildi, tonlarca bomba ele geçirildi.

TSK'nın fotoğraflarını da paylaştığı operasyonların ilki, 10 Ekim'de Diyarbakır'ın Sur ilçesi Yağmurlu Mahallesi Kuruçay Deresi mevkisinde gerçekleştirildi.

Beyaz renkli bir aracın park edilmiş olduğu eve bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin geldiği yönünde duyum alınması üzerine Diyarbakır Jandarma Komutanlığı birlikleri tarafından evde arama yapıldı. Aramada, söz konusu araç ile bölgedeki başka bir ev içerisinde 20 ton civarında amonyum nitrat ve bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlandığı tespit edilen çalıntı bir araç ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 11 Ekim'de yapılan operasyonda ise Beğendik köyü bölgesinde içinde patlayıcı bulunan pikap tipi araç, ATAK Taarruz Helikopter Kolu tarafından imha edildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi Bagok kırsalı bölgesinde Mardin Jandarma Komutanlığınca 12 Ekim'de düzenlenen operasyonda patlayıcı yüklü 2 araç ve 1 motosiklet, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Beğendik Mahallesi bölgesinde bomba yüklü olduğu tespit edilen 2 araç infilak ettirildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesi Anadere bölgesinde ise 10'uncu Komando Tugaylığınca icra edilen operasyonda, daha önce bölücü terör örgütüne mensup teröristler tarafından gasbedilen Türk Telekom'a ait araç, içinde bomba yüklü halde ele geçirilerek imha edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :