Bolu'daki terör operasyonu davası

Bolu'daki terör operasyonu davası

Bolu'da terör örgütü DAEŞ propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanık tahliye edildi

BOLU (AA) - Bolu'da terör örgütü DAEŞ'in propagandasını yaptıkları iddiasıyla 3 Kasım 2015'te gözaltına alınan ve tutuklu yargılanan 3 sanık tahliye edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme", "ateşli silah ve mutat sayıda mermi bulundurma", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Murat Zafer Cankurtaran (36), Agah Şahin (36) ve Ümit Erdoğan (25) ile avukatları katıldı.

Duruşmaya, daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve farklı bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan Muhammet Kahraman ise katılmadı.

Sanıklar ve avukatları mahkemeye yazılı savunmalarını sunarak, üzerlerine atılı suçları kabul etmediklerini bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların yargılamaya ilişkin delilleri karartma şüphesinin ortadan kalkması ve kaçma şüphelerinin bulunmaması sebebiyle tahliye edilmesine karar vererek, savunması alınamayan Kahraman'ın bu tarihte gerçekleşecek duruşmaya getirilmesi için cezaevine bilgi verilmesini istedi.

- Olay

Bolu'da 3 Kasım 2015'te DAEŞ'in faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik 4 ev ve bir iş yerine eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların ev ve iş yerindeki aramada bir ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, değişik marka ve ebatlarda çok sayıda mermiyle örgütsel doküman ele geçirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :