Bolu'daki orman yangını

Bolu'daki orman yangını

Göynük'te 3 gün önce çıkan ve dün kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmaları sürüyor- Yaklaşık 100 hektar sarıçam ormanının zarar gördüğü alan havadan görüntülendi

BOLU (AA) - Bolu'nun Göynük ilçesinde 3 gün önce çıkan ve dün kontrol altına alınan yaklaşık 100 hektar sarıçam ormanının zarar gördüğü alan havadan görüntülendi.

İlçeye bağlı İbrahimözü köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkisinde pazar günü çıkan ve dün kontrol altına alına yangını soğutma çalışmaları sürüyor.

Yaklaşık 100 hektar sarıçam ormanının zarar gördüğü yangın alanı, drone ile havadan görüntülendi.

Çalışmalarda, 5 yangın söndürme helikopteri, 33 arazöz, 14 su tankı, 8 dozer, 2 ekskavatör, 3 greyder, 3 kepçe, 3 ilk müdahale aracı, 25 hizmet vasıtası ve 20 su tankeri kullanıldı, 500 köylü, 220 orman yangın işçisi, 75 teknik eleman ve 25 jandarma ekibi olmak üzere 820 kişi görev aldı.

Yangına, Bolu ve ilçe ekipleri başta olmak üzere, Zonguldak, Eskişehir, Bilecik, Ankara, Sakarya, Kütahya, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kastamonu ve Kırıkkale'den ekipler katıldı.

- Keşif çalışmalarına başlandı

Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının şu anda tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Çalışmalarda büyük bir mesafe alındığı için ekibin yarıya yakınını görev bölgelerine gönderdiklerini aktaran Keskin, keşif çalışmalarına başlandığını belirtti.

Keskin, yangının Göynük-Taraklı karayolu kenarındaki tarladan başladığı için çıkış nedeninin sigara izmaritinden olabileceğine dikkati çekerek, 100 hektarın üzerinde bir ormanlık alanın etkilendiğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Sahayı tamamen ağaçlandıracaklarını vurgulayan Keskin, yangın nedeniyle herhangi hayvanın telef olmadığını, can ve mal kaybının yaşanmadığını, dumandan etkilenen bazı personele ise olay yerinde bekletilen sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğunu anımsattı.

3 Eylül Pazar günü Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı İbrahimözü köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, ertesi gün sabah saatlerinde kontrol altına alınarak, soğutma çalışmalarına başlanmıştı.

Soğutma çalışmalarının yürütüldüğü esnada 4 Eylül Pazartesi günü öğle saatlerinde bölgeden yeniden alevler yükselmişti. Rüzgarın da etkisiyle kısa süre içerisinde büyüyen yangın dün ekiplerce yeniden kontrol altına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :