Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarına ve güvenli bölgeye geçmek isteyen vatandaşlara anonslarla çağrıda bulunuyor- İlçede çocukların canlı kalkan olarak kullanılmaması yönünde anonslar yapılıyor

ANKARA (AA) - Güvenlik güçleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda çocukların zarar görmemesi ve canlı kalkan olarak kullanılmaması için anonslarla uyarıda bulunuyor.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda güvenlik güçleri, önceliği teröristlerin etkisiz hale getirilmesine değil, sivillerin zarar görmemesine veriyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçe sakinlerine, "Günlerdir bölücü terör örgütünün baskısı nedeniyle büyük bir eziyet çektiğinizi biliyoruz. Kendinizin ve ailenizin can güvenliğinin sağlanması için en yakın güvenlik gücüne bizzat müracaat edin. Operasyonlarımızın temel gayesi, sizlerin can güvenliği için bizlere yardımcı olmanız önemle rica olunur" şeklinde anonslar yapılıyor.

Operasyon bölgesinde, "Teslim olanlar şimdi devletin güvencesindedir. Daha fazla ölüme neden olmayın" çağrıları sık sık yineleniyor.

Vatandaşların zarar görmemesi için alınan tedbirler, "Güvenli bir şekilde operasyon bölgesinden tahliyeniz sağlanarak, akabinde tüm temel ihtiyaçlarınız karşılanacaktır. Can güvenliğinizi sağlamak ve kamu düzenini yeniden tesis etmek için güvenlik güçleri, her türlü gayreti göstermektedir. Değerli vatandaşlarımız, operasyon bölgesinden güvenli bölgeye tahliye için valiliğe başvurun. Sizin güvenliğiniz için her türlü emniyet tedbiri alındı. Bölgeden emniyetli şekilde tahliye edileceksiniz. Size kesinlikle herhangi bir zarar verilmeyecek. Sizi emniyetli bir şekilde tahliye etmek için Cumhuriyet İlköğretim Okulunun yanında bekliyoruz" şeklindeki anonslarla duyuruluyor.

- "Çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın"

Operasyon bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlanacağının anlatıldığı anonslarda, terör örgütü mensuplarına ise "Çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın. Çocukların zarar görmesini biz de istemiyoruz. Niçin bunları teslim etmiyorsunuz? Çocuklar zarar gördüğü takdirde sizler vicdani, ahlaki ve yasal olarak sorumlu olacaksınız" uyarısında bulunuluyor.

Anonslarda, "Operasyon bölgesinden çıkmak isteyen kadın, çocuk, yaşlı ve diğer şahısların güvenli çıkışının sağlanması, gerekli sağlık kontrolleri yapılarak tahliye edilmeleri maksadıyla güvenlik kuvvetleri tarafından her türlü kolaylık sağlanmıştır" ifadeleri dikkati çekiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :