Bölgede tarihi gün: Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Konya’ya sonra Karaman'a

Bölgede tarihi gün: Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Konya’ya sonra Karaman'a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü açılışı yapılacak olan Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı için Konya'ya gelecek. İkinci adres ise Karaman.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü açılışı yapılacak olan Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı için Konya'ya gelecek. Başkan Erdoğan, buradan hızlı tren ile Karaman'a geçecek ve hattın açılışını gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'ya geliyor. 8 Ocak'ta ilk seferini yapacak Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılış törenine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk durağı Konya olacak. Başkan Erdoğan, buradan hızlı tren ile saat 13.15'te Karaman'a hareket edecek.

Hızlı tren projesinin hayata geçmesiyle birlikte Konya-Karaman arası 1 saat 15 dakikadan 35 dakikaya düşecek ve Marmara, İç Anadolu ile Akdeniz bölgeleri arasında hızlı tren bağlantısı kurulmuş olacak.

102 kilometrelik Konya-Karaman hızlı tren hattı güzergâhında 21 araç alt geçidi, 20 araç üst geçidi ve 15 yaya alt geçidi bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.