Boksta yıldız kızların hedefi Avrupa'da 6'da 6

Boksta yıldız kızların hedefi Avrupa'da 6'da 6

- Yıldız Kız Milli Boks Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar: "Avrupa Şampiyonası'na 6 sporcu ile katılıyoruz. Avrupa'da 6'da 6 yapıp tulum çıkarmak istiyoruz"- "Bir keresinde 8 sporcu ile giderken 'Avrupa'yı 8 şiddetinde sallayacağız' dedik ve 8 madalya


KASTAMONU (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Yıldız Kız Milli Boks Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar, Rusya'da yarın başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda yer aldıkları 6 sıklette de madalya kazanmak istediklerini söyledi.

Avrupa Şampiyonası'na Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde hazırlanan Yıldız Kız Milli Boks Takımı, Rusya'da yarın başlayacak organizasyonda 6 sporcu ile yer alacak.

Ay-yıldızlı ekipte 46 kiloda Gamze Soğuksu, 48 kiloda Melike Nur Güneş, 63 kiloda Rümeysa Ataş, 75 kiloda Duygu Öztürk, 80 kiloda Sena Nur Kocaoğlu ve +80 kiloda Büşra Işıldar, madalya mücadelesi verecek.

Yıldız Kız Milli Boks Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörler Ahmet Gündüz, Fikret Taşdemir, İbrahim Gündoğdu ve Orhan Çavdar ile güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Güzel bir takım oluşturduklarını dile getiren Çınar, şunları kaydetti:

"Avrupa Şampiyonası'na 6 sporcu ile katılıyoruz. Avrupa'da 6'da 6 yapıp tulum çıkarmak istiyoruz. Daha önceki şampiyonalarda kendimize hedefler koymuş ve bunları başarmıştık. Bir keresinde 8 sporcu ile giderken 'Avrupa'yı 8 şiddetinde sallayacağız.' dedik ve 8 madalya ile dönmüştük. Şimdi de Rusya'da 6 madalya alıp hedefimize ulaşmak istiyoruz."

Takımda Avrupa'da madalya almış sporcuların bulunduğuna işaret eden Çınar, "Tecrübe açısından çok iyi boksörlerimiz var. Avrupa şampiyonluğu elde etmiş, üçüncü olmuş sporcularımız bulunuyor. İnşallah bu dereceyi tekrar ederler ve üstüne çıkarlar. Tabii takımımıza yeni dahil olan sporcularımız da var. Onlar da ne kadar tecrübesiz olsalar da heyecanları ile uluslararası arenada bizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir." diye konuştu.

Çınar, şampiyonayı önemsediklerine dikkati çekerek, Rusya'da 6 madalya alıp Türk'ün gücünü Avrupa'ya göstermek istediklerini aktardı.

Takım kaptanı 16 yaşındaki Büşra Işıldar da güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatarak, "Hazırlık süreci çok iyi geçti. Antrenmanlarda arkadaşlarımızla çok güzel ortam oluşturduk. Hepimiz Avrupa Şampiyonası'na hazırız. İstiklal Marşı'mızı Rusya'da okutmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatan Büşra Işıldar, yeniden altın madalya almak istediğini sözlerine ekledi.

Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası, 17 Ekim Çarşamba günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :