Boko Haram şiddetinden Kamerun'a kaçan Nijeryalılar

Boko Haram şiddetinden Kamerun'a kaçan Nijeryalılar

BMMYK Nijerya Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Tamfu:- "Boko Haram şiddetinden kaçıp Kamerun'a sığınan yaklaşık 900 Nijeryalı daha ülkesine döndü. Onlara insani destek için hazırız"- Kamerun hükümetinin sınır dışı edeceğini açıkladığı Nijeryalı sığınmacılardan

ABUJA (AA) - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Nijerya Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Hanson Tamfu, terör örgütü Boko Haram'ın şiddetinden kaçan Nijeryalıların ülkelerine dönmeye devam ettiğini bildirdi.

Tahmfu, "Boko Haram şiddetinden kaçıp Kamerun'a sığınan yaklaşık 900 Nijeryalı daha ülkesine döndü. Onlara insani destek için hazırız." dedi.

Kamerun yönetimi, Nijerya'nın kuzeydoğusunda Boko Haram ile ordu birlikleri arasında yaşanan çatışmalardan ve şiddet olaylarından kaçarak Kamerun'a sığınan yaklaşık 79 bin Nijeryalının ülkeyi terk etmesini istemişti.

Kamerun hükümetinin Nijeryalı göçmenleri sınır dışı etmek istemesi Nijerya ile gerilime neden olmuş, Nijerya makamları Kamerun'daki vatandaşlarının zorla ülkelerine geri gönderilmelerinin güvenlik zafiyeti doğurabileceğini savunarak bu isteğe karşı çıkmıştı.

Nijerya Haber Ajansına (NAN) göre, Kamerun'dan dönen Nijeryalı sayısı 20 bine ulaştı.

Afrika'da milyonlarca kişinin yaşadığı Çad Gölü Havzası'nda mülteci sorunu yaşanıyor. Nijerya'nın kuzeydoğusundaki çatışmalar nedeniyle 2 milyon kişi iç göçe maruz kalırken, yaklaşık 161 bin Nijeryalı da Çad, Kamerun ve Nijer'de mülteci konumunda yaşıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :