Boko Haram ile mücadele

Boko Haram ile mücadele

AB, örgütle mücadele eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücüne 55 milyon dolar destek verecek

YAOUNDE (AA) - Avrupa Birliğinin (AB), Boko Haram ile mücadele kapsamında oluşturulan Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücüne (FMM) 55 milyon dolar yardımda bulunacağı belirtildi.

FMM'de görevli General Buba Dobekreo, AA muhabirine açıklamasında, AB'nin, müdahale gücüne 55 milyon dolar yardım yapacağını söyledi. Böylece örgütle etkin mücadele edebileceklerini kaydeden Dobekreo, Boko Haram'ın özellikle ocak ve şubattaki mayınlı saldırılarında çok sayıda FMM aracının zarar gördüğüne işaret etti.

Kamerun Hükümet Sözcüsü Issa Tchiroma da karardan memnun olduklarını dile getirerek, "Birçok ortağımız, Boko Haram ile mücadelede destek sözünde bulunmuştu çünkü bölgedeki bazı ülkeler finansman sorunu yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Adının açıklanmasını istemeyen başka bir FMM yetkilisi ise Afrika Birliğinin daha önce FMM'ye 83 milyon dolara yakın destek sözü verdiğini ancak bu sözün henüz yerine getirilmediğini vurguladı.

BM de Şubat 2015'te, FMM'ye 30 milyon dolar yardım yapacağını duyurmuştu.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden FMM, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ile istikrarın sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler