Boğazlıyan'da pilav şenliği

Boğazlıyan'da pilav şenliği

YOZGAT (AA) - Boğazlıyan ilçesinde, Cumhuriyet İlk Okulu tarafından nevruz kutlamaları kapsamında pilav şenliği gerçekleştirildi.Okul bahçesinde düzenlenen...

YOZGAT (AA) - Boğazlıyan ilçesinde, Cumhuriyet İlk Okulu tarafından nevruz kutlamaları kapsamında pilav şenliği gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde düzenlenen şenliğe Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melik Durmaz, İlçe Müftüsü Müftü Mehmet Güler, Okul Müdürü Vedat Oymak, davetliler, okul öğretmenleri ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Oymak, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası etkinlikleri kapsamında nevruz bayramının kutlanıldığını belirterek, "Ülkemizde gelenek hale gelen, Türk Cumhuriyetlerinde ise resmi bayram olarak kutlanılan nevruz bayramı birliğimiz, dirliğimiz ve bir arada oluşumuz için müstesna günlerdir." dedi.

Belediye Başkanı Hamdi Erdal ise, birçok yönüyle de yeni ve güzel yolculukların da başlangıcı olan bu anlamlı günü, bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik beraberlik ve dayanışma içinde kutlanılmasının önemine değinerek, ''Bereketin simgesi, doğanın yeni bir enerjiyle uyanışı, yüreklerimizin yeni umutlarla dolup taştığı ve yeni bir baharın müjdecisi olan Nevruz’un aynı zamanda birlik ve beraberliğimize vesile olmasını, dünyada huzur ve barışa vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Nevruz, milletimizin sevgi ve saygı içerisinde yaşama isteğini müjdeleyen bir gündür." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erdal ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şeker, örs döverek nevruz coşkusunu başlattı. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte katılımcılara pilav ve tatlı ikram edildi.

Boğazlıyan'da pilav şenliği

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler