Bodrum'daki çöplük yangını

Bodrum'daki çöplük yangını

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk:- "Buradan CHP'lilere sesleniyorum, hiç boşuna Artvin'e gitmeyin. Gelin burada çevre katliamının alası yapılıyor. Gelin burada bize destek verin"

MUĞLA (AA) - AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum ilçesinde yapılması planlanan katı atık tesisi ve çöplük yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Öztürk, Türk turizmini ve Muğla turizmini geleceğe taşıyacak merkezlerin başında Bodrum'un da yer aldığını söyledi.

Gündoğan çöplüğünde çıkan yangına değinen Öztürk, "Gündoğan çöplüğünü ben yaratmadım. Bodrum'u 40 yıldır yöneten ben miyim? Gündoğan'da yapılan tamamen bir çevre katliamıdır. Orada tescilli çevre katliamı yapılıyor." dedi.

CHP'li milletvekillerinin açıklamalarına da tepki gösteren Öztürk, şunları kaydetti:

"Buradan CHP'lilere sesleniyorum, hiç boşuna Artvin'e gitmeyin. Gelin burada çevre katliamının alası yapılıyor. Gelin burada bize destek verin. Şov yapmanın anlamı yok. Bölgede her sene ağaç yanıyor diyorlar, bunları ben mi yapıyorum? Yapamıyorsanız bırakın, İstanbul'u, Antalyayı, Ankara'yı nasıl yönetiyorsak, Muğlayı da yönetiriz."

- "Bodrum'a yapılması planlanan katı atık tesisi"

Bodrum'un öncelikle su ihtiyacı ve altyapı konusunda desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Öztürk, "Bizler iktidar partisi olarak bu desteği vermeye hazırız. Bodrumlu, çöp suyunun karıştığı bir içme suyu içmek istemez. DSİ'nin raporunda, Mumcular bölgesine yapılacak olan tesisle yer altı sularının kirleneceği gözlemlenmiştir deniyor." dedi.

Bölgede 7 binden fazla ağacın kesileceğini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Orman adına kim böyle bir karar verdi bilmiyorum. 7 bin tane ağacın kesilmesine izin veren benim bürokratım da olsa, başka bürokrat da olsa, ben buna karşıyım. Biz tesise karşı değiliz, ağaçların kesilmesine, doğanın yok olmasına karşıyız. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün bizden yardım istese, biz her zaman yardımcı oluruz ve Bodrum'un çöp sorununu çözeriz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :