Bodrum'da işletmecilerin "festival heyecanı"

Bodrum'da işletmecilerin "festival heyecanı"

Bodrum'da mayıs ayında düzenlenecek ve 30 bin üniversite öğrencisinin katılmasının planlandığı "Bodrum Üniversite Festivali" nedeniyle, işletmeler sezon hazırlıklarına erken başladı- Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Başeğmez:- "Öğrencilerin geliş

MUĞLA (AA) - Bodrum'da mayıs ayında düzenlenmesi planlanan, "Bodrum Üniversite Festivali" öncesinde işletmeler sezon hazırlıklarına hız verdi.

Tur şirketlerinin ve öğrencilerin organizasyonuyla, Bodrum'da mayıs ayında "2016 Bodrum Üniversite Festivali" düzenleneceği bildirildi.

Ülke genelindeki birçok üniversitelerle görüşmelerin yapıldığı ve 30 bine yakın öğrencinin festival kapsamında ilçeye geleceğinin planlanması üzerine, ilçedeki işletmeler de harekete geçti.

Bu kapsamda sezon hazırlıklarına erken başlayan ve yaz aylarında binlerce yerli, yabancı turistin geldiği ilçedeki konaklama ve eğlence sektöründeki işletmeler, gün boyunca çalışmalarını sürdürdü.

- "Öğrencilerin gelişi esnafa pozitif katkı sağlayacaktır"

Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum'daki otellerde ve işletmelerde yoğunluk yaşanmasının esnafa olumlu yansıyacağını belirterek, "Öğrencilerin gelişinin hem turizmi, hemde çarşı esnafını oldukça hareketlendireceğini düşünüyorum. Bodrum Yarımadasına ve bölgeye pozitif bir katkı olacaktır. Umarım sezon bu şekilde devam eder." diye konuştu.

Bodrum'daki bir otelin satış ve pazarlama müdürü Avni Yavaş da Bodrum'a her yıl olduğu gibi, bu yılda öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Tesislerine ciddi bir giriş yapılacağını anlatan Yavaş, "Şu ana kadar bin 275 kişilik öğrenci grubuyla anlaşmış bulunuyoruz. Henüz netleşmeyen ve devam eden gruplarımız da var. Bu yıl iç pazarı canlandırmak açısından öğrenci gruplarına öncelik vermeye başladık." dedi.

Bitez'deki bir otelin pazarlama müdürü Gülden Günel Gül de mayıs ayı için otelin yüzde 80 oranında dolduğuna işaret ederek, "Gümbet'te de otellerde yoğunluk yaşanıyor. Bazı otellerin de dolu olduğunu öğrendik. Bu etkinliklere katılım her sene giderek artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bodrum'da işletmecilerin "festival heyecanı"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :