Bodrum'da deniz dibi temizliği

Bodrum'da deniz dibi temizliği

Bodrum ilçesinde, belediye tarafından "Denize en çok mavi yakışır" sloganı ile yürütülen deniz dibi temizliğinde çıkarılan atıkların arasında fark edilen ahtapotlar, yeniden deniz salındı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, belediye tarafından "Denize en çok mavi yakışır" sloganı ile bu yıl 3. kez düzenlenen deniz dibi temizliğine Güvercinlik Mahallesi'nde devam edildi.

Bodrum Belediyesi dalış ekibince gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde su altından otomobil ve kamyon lastiği, halat, plastik boru, cam ve plastik şişe gibi çok sayıda atık çıkarıldı. Şişe ve plastik kutular içerisinde fark edilen ahtapotlar yeniden denize bırakıldı.

Denizlerin temiz tutulması konusunda vatandaşları bilinçlendirmenin de amaçlandığı çalışmada çıkarılan atıklar ayrıştırılıp tartıldı. Bir saat süren deniz dibi temizliğinde toplam 489 kilogram atık çıkarıldığı kaydedildi.

Güvercinlik Mahallesi Muhtarı Mehmet Gereme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çıkarılan atıklar arasında çok sayıda şişe olduğuna dikkati çekti. Gereme, "Teknelerde içilen içeceklerin şişelerini bilinçsizce denize atıyorlar." dedi.

Toplam 18 noktada düzenlenecek deniz dibi temizliğinin bir sonraki durağı, 15 Şubat'ta Mazı Mahallesi'nde olacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :