Bodrum'da caretta caretta ve yavru keçi kurtarma operasyonu

Bodrum'da caretta caretta ve yavru keçi kurtarma operasyonu

Limanda bitkin halde bulunan caretta caretta ile kuyuya düşen yavru keçi, AKUT ekiplerince kurtarıldı

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde limanda bitkin halde bulunan caretta caretta ile kuyuya düşen yavru keçi, AKUT ekiplerince kurtarıldı.

Yalıkavak Limanı açıklarında bir deniz kaplumbağasının hareketsiz halde durduğunu gören vatandaşlar, durumu AKUT ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, kaplumbağayı bota aldı.

Daha sonra gönüllülerce AKUT aracına taşınan kaplumbağa, incelenmek üzere Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) gönderildi.

AKUT Bodrum Lideri Saadettin Uslu, yaptığı açıklamada, hareketsiz halde buldukları kaplumbağanın yaşadığını söyledi. Uslu, "60-70 yaşlarında bir kaplumbağa. Harici bir yarası görünmüyordu." dedi.

- Yavru keçi halat düzeneğiyle kurtarıldı

AKUT gönüllüleri, Mumcular Mahallesi Armutçuk mevkisinde yavru bir keçinin içi yarıya kadar suyla dolu kuyuya düştüğü ihbarını alması üzerine burada da kurtarma çalışması yaptı.

5 gönüllüyle belirtilen bölgeye ulaşan ekipler, yaklaşık 15 metre derinliğindeki kuyuya girebilmek için halat düzeneği kurdu.

Kuyuya indirilen AKUT gönüllüsü, yavru keçiyi halata bağladı. Ekiplerce kuyudan çıkartılan keçi, sahibine teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :