Böbrek nakliyle hayata tutundu organ bağışı gönüllüsü oldu

Böbrek nakliyle hayata tutundu organ bağışı gönüllüsü oldu

Batman'da 14 yıl önce diyalizden ağabeyinden alınan böbreğin nakledilmesi sayesinde kurtulan Fatih Kızılbulut organlarını bağışlayarak vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalara katkıda bulundu- Fatih Kızılbulut:- "Bütün vatandaşlara sesleniyo

BATMAN (AA) - SELMAN TÜR - Batman'da 14 yıl önce ağabeyinden alınan böbrekle sağlığına kavuşan 32 yaşındaki Fatih Kızılbulut, hem organlarını bağışladı hem de başka hastaların da hayata tutunması için organ bağışı için gönüllü oldu.

Yaklaşık 20 yıl önce geçirdiği menenjit hastalığı sonrası 5 yıl boyunca ilaç tedavisi gören Kızılbulut, 2003 yılında iki böbreğinin de iflas ettiğini öğrendi. Bir yıl boyunca diyalize giren Kızılbulut, her gün bir umutla uygun böbreğin bulunmasını bekledi. Ağabeyi Mehmet Ata Kızılbulut'un verdiği böbrek sayesinde sağlığına kavuşan Kızılbulut, iyileştikten sonra bu konudaki bilinçlendirme çalışmalarına dahil oldu.

Kızılbulut, "3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası" kapsamında il sağlık müdürlüğünce Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde açılan standı ziyaret ederek organlarını bağışladı.

- "Sanki yeniden doğmuş gibiyim"

Fatih Kızılbulut, 2003 yılında böbreklerinin çalışmadığını öğrendiğinde büyük üzüntü yaşadığını belirterek, her gün "Bu sabah da ölmedim" diyerek güne uyandığını söyledi.

Bir yıl boyunca organ bağışı için sırada beklediğini aktaran Kızılbulut, şöyle konuştu:

"Bir yıl boyunca diyalize girdim. O süreçte nakil olmam gerektiği söylendi. Nakil merkezine gidip tüm tetkiklerimi verip sonra da böbrek nakli beklemeye başladım. Ağabeyim Mehmet Ata Kızılbulut ağabeyime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bağışın ardından böbrek nakli operasyonu başladı. Çok başarılı geçti. Ondan sonra da normal hayatıma devam ettim. Sanki yeniden doğmuş gibiyim."

Her gün Batman Bölge Devlet Hastanesi'ndeki standa gelerek organ bağışının önemini anlattığını vurgulayan Kızılbulut, "Organ bağışı haftasındayız. Hastanede stant kurulmuş, zaman buldukça gelip burada vatandaşlara anlatıyorum, onları bilinçlendirmeye çalışıyorum. Nakilli olduğumu ve naklin hiçbir sorun oluşturmadığını, her iki insanın da normal bir şekilde hayatına devam ettiğini anlatıyorum." dedi.

Organ bağışı için sıra bekleyenlerin yaşadığını en iyi bilenlerden olduğunu dile getiren Kızılbulut, bu yüzden tüm organlarını bağışlama kararı aldığını söyledi.

Herkesi organ bağışı yapmaya davet eden Kızılbulut, "Bütün vatandaşlara sesleniyorum, bir umuttur insanı hayata bağlayan. Organ bağışı bekleyen insanlara umut ışığı olun. Ben de bir nakilli olarak bütün organlarımı bağışladım. Siz de organ bağışı yapın hayat kurtarın." ifadelerini kullandı.

- "Her organ, yaşama tutunan bir insandır"

İl Sağlık Müdürü Osman Sünger ise Kızılbulut'un genç yaşta organ nakline ihtiyaç duyduğunu, ağabeyinden yapılan organ nakliyle iyileştiğini anımsatarak, "Kardeşimiz kendisine bağışlanan böbrek başta olmak üzere bütün organlarını bağışladı. Aynı duyarlılığı herkesin göstermesini bekliyoruz." çağrısı yaptı.

Kentte organ bağışı konusunda duyarlılık oluşmaya başladığını dile getiren Sünger, geçen yıl bu alanda Türkiye sıralamasında 53'üncü sırada yer alan Batman'ın bu yıl 29'uncu sıraya çıktığını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :