BMGK Suriye'yi görüştü

BMGK Suriye'yi görüştü

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson: "(Halep'teki yardım konvoyunun vurulması) Olanlara bakıldığında ortada sadece iki olasılık var; o bölgede uçan ve hava saldırısı düzenleyenler Rusya ve Suriye. Suriye'nin gece uçuş gerçekleştirebilme kapasitesi konusund

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Halep'teki insani yardım konvoyunu Rusya'nın vurduğununa yönelik "güçlü" kanıtların olduğunu söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) düzenlenen üst düzeyli Suriye toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Johnson, "Olanlara bakıldığında ortada sadece iki olasılık var; o bölgede uçan ve hava saldırısı düzenleyenler Rusya ve Suriye. Suriye'nin gece uçuş gerçekleştirebilme kapasitesi konusunda şüphelerimiz var ve geriye güçlü bir seçenek kalıyor." dedi.

- Rusya'dan bağımsız soruşturma çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise BMGK'da yaptığı konuşmasında yardım konvoyuna düzenlenen saldırının hava saldırısı olup olmadığının bilinmediğini belirterek, "Bu olayın ciddi bir şekilde analiz edilmesi ve saldırıya ilişkin kapsamlı ve tarafsız bir soruşturma başlatılması gerek." dedi.

Lavrov, Suriye'deki ateşkesin sürdürülebilmesi için ise bütün tarafların eş zamanlı ve kapsamlı adımlar atması gerektiğini ifade etti.

- Fransa'dan ateşkesin izlenmesi için mekanizma önerisi

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ise ABD ve Rusya arabuluculuğundaki ateşkesin gözlenmesi için yeni bir mekanizma kurulması önerisinde bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :